avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghena gunoi perete comun cu dormitor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghena gunoi perete comun cu dormitor

Salut,

Locuiesc la parterul uni bloc a carui ghena de gunoi are 2 pereti comuni cu apartamentul meu (dormitor si sufragerie).
Blocul este contruit dupa reglenmentatile din anii 80, amplasamentul ghenei necorespunzand cerintelor actuale de mediu/sanatate, Asfel utilizarea ghenei produce zgomot permanent, miros, insecte.

Majoritatea locatarilor vor sa forteze situatia si sa amplaseze pubelele in acest spatiu (acum nu este utiizat), invocand destinatia de ghena prin contructie.

Am 2 intrebari:
1. Ce reglementari exista pentru spatiile de depozitare a gunoiului, situate in imobile destinate locuirii
2. Daca legal, pot fi obligat sa acce[pt amplasarea pubelelor in acest spatiu

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:19, 12 Mai 2008
popov a scris:

Salut,

Locuiesc la parterul uni bloc a carui ghena de gunoi are 2 pereti comuni cu apartamentul meu (dormitor si sufragerie).
Blocul este contruit dupa reglenmentatile din anii 80, amplasamentul ghenei necorespunzand cerintelor actuale de mediu/sanatate, Asfel utilizarea ghenei produce zgomot permanent, miros, insecte.

Majoritatea locatarilor vor sa forteze situatia si sa amplaseze pubelele in acest spatiu (acum nu este utiizat), invocand destinatia de ghena prin contructie.

Am 2 intrebari:
1. Ce reglementari exista pentru spatiile de depozitare a gunoiului, situate in imobile destinate locuirii
2. Daca legal, pot fi obligat sa acce[pt amplasarea pubelelor in acest spatiu

Multumesc.

Eu cred ca ar trebui sa va adresati la primarie.
Nu ştiu cu ce l-ar putea ajuta primăria în această problemă.
Eu cred că ar fi indicat mai întâi să cereţi un răspuns în scris la această problemă firmei de salubrizare, apoi să solicitaţi în scris asociaţiei de proprietari convocarea unei adunări generale în care să se dezbată problema ghenei, problemă care va afecta şi contractul cu firma de salubrizare.
În cazul în care nu veţi găsi înţelegere la asociaţie, veţi putea depune o acţiune în instanţă după ce veţi primi un răspuns scris din partea asociaţiei sau pe baza hotărârii adoptate de adunare în acest sens.
Puteţi face o sesizare şi la Oficiul pentru Protecţia consumatorului.
Mulrumesc, pentru raspuns.
Ce este insa neclar este faptul ca asociatia se cramponeaza de fatul, ca prin constructie, acest spatiu, spun ei, este destinat depozitarii gunoiului.. Ma aputeti ajuta cu un raspuns legat de legalitatea acestui spatiu? Caror legi se supune acest gen de spatii? Este evident ca nu corespunde cerintelor elementare de mediu si sanatate publica.
Legea nr. 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor prevede ca principiu de bază a acestei activităţi - protecţia sănătăţii populaţiei.
Consiliul local are ca atribuţie şi medierea conflictelor contractuale dintre utilizatori şi operatorul serviciului de salubrizare, la cererea oricăreia dintre părţi.
Art. 20 din lege prevede: Operatorii trebuie să presteze serviciul de salubrizare cu respectarea principiilor universalităţii, accesibilităţii, continuităţii şi egalităţii de tratament între utilizatori.
Art. 36. -(1) Soluţionarea litigiilor patrimoniale şi nepatrimoniale legate de încheierea şi executarea contractelor reglementate de prezenta lege, precum şi a celor izvorâte din neplata contravalorii serviciilor furnizate/prestate este de competenţa instanţelor de contencios administrativ şi se face, cu precădere, în procedură de urgenţă. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu de administratie distrugere proprietate vivi23ro vivi23ro buna ziua as dori sa stiu daca hotarirea luata in o sedinta a locatarilor de a amplasa de ex pubele de gunoi intr un loc considerat spatiu comun dar care a ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra balconului vasileemil vasileemil Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat referitor la urmatoarea problema: Am achizitionat recent un apartament compus din doua camere si un balcon, care ... (vezi toată discuția)
Amplasare ghena gunoi Vlad svb Vlad svb Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu de 16 apartamente si in acest ansamblu exista 2 posibilitati pentru zona de depozitare a ghenei de gunoi care niciuna nu ... (vezi toată discuția)