avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrare pe scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrare pe scara blocului

Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: la noi pe scara se face o lucrare pentru tubulatura ghenei de gunoi incepand de la parter pana la etajul 5 inclusiv. Sunt obligate sa plateasca si etajele 6,7 si 8 (etaje la care nu se lucreaza)?
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 11:31, 2 Februarie 2011
Da, orice reparatie pe scara se plateste de catre toti proprietarii in functie de cota-parte indiviza (suprafata apartamentului), daca nu exista alt regulament de repartizare a a cheltuielilor elaborat deja si care regulament sa fi fost intrebuintat si la alte reparatii.
Va multumesc frumos!


Va mai deranjez cu o intrebare : exista o suma maxima prestabilita alocata reparatiilor pe scara fara a mai trebui acordul proprietarilor pentru lucrarea respectiva? Mai exact, de exemplu, daca lucrarea costa pana in 2000 lei, presedinta considera ca nu mai este nevoie de acceptul nostru. Este adevarat?


Lucrarile de reparatii, mai ales acelea care se fac pentru elemente ale proprietatii comune deteriorate nu necesita acordul proprietarilor. Suma de 2000 lei nu e o suma mare pentru acest gen de reparatii. Limitarea sumei poate exista in statut sau in PV al vreunei adunari generale, dar nu este obligatorie existenta acestei limitari.

In principiu anual se intruneste adunarea generala a asociatiei cand se propun anumite lucrari de reparatii sau intretinere a proprietatii comune. Aceste lucrari pot costa mai mult decat se preconizeaza si comitetul executiv, delegat de dv., proprietarii, sa "guverneze" asociatia intre adunarile generale poate lua decizia de a cheltui o suma de bani oarecare pentru reparatii de urgenta sau care depasesc ce s-a planificat initial.
Dupa cum ati spus

Lucrarile de reparatii, mai ales acelea care se fac pentru elemente ale proprietatii comune deteriorate nu necesita acordul proprietarilor

pt. hidroizolarea terasei sau curatirea subsolului nu trebuie acordul adunarii generale?
Daca da, maine hotarasc sa sa faca amandoua! Dar ar fi prea frumos...

Alte discuții în legătură

Mizerie in subsolul blocului agsimona agsimona Buna ziua. In subsolul blocului este mizerie si un miros groaznic. A fost instiintat administratorul si seful de scara dar acestia nu fac nimic. ... (vezi toată discuția)
Functionarea unei asociatii de proprietari florenta_22 florenta_22 1.Presedintele unei asociatii poate desemna ca administrator o persoana fara sa se fi facut adunare generala,iar locuitorii nu sunt de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Obligat sau nu vecinul pentru schimbarea usilor de la intrare? AdrianTionut AdrianTionut Buna, Am o intrebare legata despre propietarii care nu vor sa plateasca. De ani de zile mai exact vreo 15 ani nu s-a mai schimbat nimic la bloc, usi ... (vezi toată discuția)