avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mizerie in subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mizerie in subsolul blocului

Buna ziua.
In subsolul blocului este mizerie si un miros groaznic. A fost instiintat administratorul si seful de scara dar acestia nu fac nimic. Administratorul nu locuieste in bloc si seful de scara locuieste la etajul 9 , la el neajungand mirosul groaznic a dat de inteles ca nu ii pasa.
Intrebarea e ce putem face pentru a se face curatenie? Specific si faptul ca seful de scara e putin nebun si nu ne putem noi apuca de curatenie fara acordul lui caci are obiceiul de a face reclamatii la politie aiurea. Cum putem noi locatarii sa il obligam pe seful de scara si pe administrator sa faca curat in subsolul blocului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:34, 24 Ianuarie 2017
Dar comitet de executiv al asociatiei aveti? Dar presedinte aveti?
Cine l-a numit pe omul ala sef de scara? Aceasta functie nu exista in legislatie.
Administratorul are puteri limitate in asemenea caz pentru ca, daca mobilizeaza oameni sa faca curatenie in subsol sau sa repare ceva instalatii, trebuie sa-i plateasca, or plata acestora nu s-ar putea face decat cu acordul presedintelui asociatiei.

Altfel, solicitati presedintelui sa-l determine sa va dea cheile de la subsol ca sa faceti munca voluntara, dv., locatarii de pe acea scara.
Si, daca e cazul si de reparat instalatii de aprovizionare cu apa sau canalizare, solicitati presedintelui sa se ocupe de aceasta problema.

Dar, de fapt, ce face acel sef de scara acolo? Cu ce va e de ajutor, daca in caz de mentinere a curateniei si a unui mediu igienic nu se implica?
agsimona a scris:

seful de scara e putin nebun


Seful asta face parte din comitetul executiv?
Stiti cum se spune despre cei alesi (a se vedea evenimentele recente din RO), cum ii alegi asa ii ai!
O scara cu 9 sau 10 etaje se impiedica de un nebun? Cate apartamente sunt pe scara?

Ce reclamatii sa faca la politie? Ca faceti curatenie??

Daca puteti mobiliza cativa dintre proprietari mai gospodari sa faca curatanie ar fi cel mai bine, scapati rapid de mizerie si miros si poate iesiti si mai ieftin. Putina munca voluntara in beneficiul tuturor proprietarilor nu strica. Toata lumea asteapta de la presedinte, administrator, comitet sa faca curatenie, sa dea zapada, sa curete turturii. Daca tot platesc de ce sa puna osul la treaba?
Concepeti un anunt (pe care il afisati intr-un loc vizibil) prin care invitati proprietarii sa faca putin fitness cu lopata in subsol si apoi vedeti cat de interesati sunt sa traiasca in conditii civilizate.
Mobilizati si presedintele si comitetul in aceasta actiune. Administratorul, daca nu locuieste in bloc, nu prea are cu ce sa va ajute, doar sa va puna la dispozitie infrastructura (maturi, lopeti, etc.).
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
cyan, moderator
agsimona a scris:


Cum putem noi locatarii sa il obligam pe seful de scara si pe administrator sa faca curat in subsolul blocului?



Daca la nivelul asociatiei de proprietari dv intre vecini nu puteti solutiona ,nu puteti implica in activitati care sa asigure curatenia si sa indeparteze focare de infectie,atunci sesizati oficial autoritatea pentru sanatate publica si garda de mediu


Din pacate marele sef de scara e fost turnator la securitate. Nu poti sa te uiti urat la el ca iti pune politia pe cap. S-a si laudat ca baietii din politie stau in ce pozitie vrea el.Spre exemplu o persoana vazand ca fura i-a zis ca ii aduce auditul. El a mers repede la prietenii lui politisti si acestia l-au chemat pe om la politie si i-au zis tovarasii politisti sa se calmeze sa nu cheme auditul dandu-i de inteles ca il pot baga si la puscarie ca vezi doamne asta e amenintare. La o sedinta unde se vota sa se faca o lucrare la care unor oameni nu le conveneau aberatiile lui iar i-a chemat pe politisti ca sa le inchida gura la oameni, A facut lucrarea fix cum a vrut el si fara nici o chitanta, lucrare care la alte scari a costat fix jumatate din cat a platit el. Amenita lumea ca el e Basescu si face fix ce vrea el.
Scuze e presedintele asociatiei. Din cauza ca el se tot autointitula sef de scara mi-a ramas si mie in cap sef de scara.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Lucrare pe scara blocului nini02 nini02 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: la noi pe scara se face o lucrare pentru tubulatura ghenei de gunoi incepand de la parter pana la etajul 5 ... (vezi toată discuția)
Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, administrator nepasator Anemonamona Anemonamona Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu foarte multe probleme cele mai multe din cauza indiferentei administratorului. Dar acum se intampla lucruri care ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa scap de mizeria de la subsol? cipry1983 cipry1983 Blocul in care am o garsoniera are tevile de scurgere sparte in subsol si in timp subsolul blocului s-a umplut cu dejectii si apa.Acum m-am trezit ca imi ... (vezi toată discuția)