avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal nesemnat

acum cateva zile la o intersectie semaforizata cu cativa metri inainte de semafor a inceput sa licare culoarea verde a semaforului
un echipaj de politie m-a oprit sa legitimat si mi-a cerut actele.
i-am dat actele si imi spune ca am trecut pe culoarea galbena.
mi-a completat procesul verbal in care scria ca am trecut pe culoarea galbena a semaforului.
eu am trecut la obiectii ca nu am trecut pe culoarea galbena si nu am semnat procesul verbal.
ieri am primit prin posta procesul verbal.
ce ar trebui sa fac in acest caz?
Contestati procesul-verbal de constatare a contraventiei in termen legal.
in cate zile pot sa fac contestatia?
15 zile
ms de informatie
Contestatia ,trebuie sa o formulati la instanta competenta locului constatatrii contraventiei in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal.
Sarcina probatiunii,apartine politiei,iar dvs trebuie sa formulati probe in apararea dvs pentru a arata ca ati trecut prin intersectie,cand semanforul devenise verde.
Verificati procesul verbal si sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut permisul de conducere pentru neacordare trecere pietoni ddaniel4416 ddaniel4416 [b]Buna ziua as dori un sfat sau in caz ca contestatia nu are nici un rezultat pe cineva care ar putea sa se ocupe de recurs .[/b] Va atasez exact plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda trecere pe rosu Petrisor87 Petrisor87 Buna Ziua, Ma numesc Petrisor si sunt din Craiova Sunt nou pe acest forum si va multumesc ca ma ascultati. Pe data de 11.12.2009 la orele 02.20 am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis sherifu19 sherifu19 Buna ziua,as dori si eu un sfat de la dumneavoastra:Azi fiind in traffic in spatele unui autobuz am trecut printr-o intersectie pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)