avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Amenda Trecere pe Rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Amenda Trecere pe Rosu

Buna Ziua, Ma numesc Petrisor si sunt din Craiova

Sunt nou pe acest forum si va multumesc ca ma ascultati.

Pe data de 11.12.2009 la orele 02.20 am trecut prin intersectia rocada cu liceul bibescu (nu cunosc numele strazii) semaforizata electric. Apropiindu.ma de intersectie culoarea semaforului era verde dar in momentul trecerii pe langa acesta culoarea probabil s.a schimbat si eu am trecut pe galben chiar daca nu am vazut acest lucru. Precizez ca intersectia era goala nu era nici o masina si nu stiu ei unde stateau la panda. Am trecut intersectia si dupa circa 100 de metrii vad ca apare in spate o masina de politie de la sectia 5. Ma opresc abuzit (din blituri), eu stiam ca nu asa se opreste un sofer in trafic(poate gresesc). Sunt coborat din masina si poftit la geamul loganului. Le prezint actele si sunt poftit sa ii astept in masina mea. Acel Proces verbal nu a fost completat in prezenta mea. M.a suparat faptul ca mi.se raspuns urat, domnisoara politist care insotea agentul era picior peste picior si fuma. Le.am spus ca acel semafor era verde si eu nu am vazut nici un galben sau rosu avand martor sa confirme varianta spusa de mine. Mi.au dat amenda maxima si dovada de 15 zile. Am refuzat sa semnez acel PV deoarece nu ma fac vinovat de cele mentionate.
Daca treceam pe rosu si puneam in pericol viata cuiva nu refuzam semnarea si recunoasterea incalcarii legii.
Ce sanse am sa castig aceasta contestatie ?

Va multuemsc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Petrisor87, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:36, 12 Decembrie 2009
In primul rand ,agentii de politie au dreptul sa va opreasca oricand si oriunde in trafic , cu conditia sa nu puna in pericol viata cuiva cand fac manevra de oprire!
In al doilea rand , trebuia sa semnati acel proces verbal de contraventie si sa scrieti in el ca aveti obiectiuni in sensul ca nu ati trecut pe culoarea rosie!
Daca aveti un martor este perfect! Faceti contestatie si mergeti in instanta!
Succes!B-)
Aveti sanse de a anula procesul -verbal de constatare (pe care ati facut bine ca nu l-ati semnat) numai in masura in care puteti proba cele afirmate cu martori. Chiar si in situatia in care trecerea s-a facut exact la schimbarea culorii, dvs. fiind inssa in mers iar nu la plecarea de pe loc, si puteti proba acest fapt, atunci este vorba atat de posibilitatea invocarii cazului fortuit care inlatura raspunderea penala (nimeni nu poate sa prevada exact momentul schimbarii culorii), dar mai ales de lipsa pericolului social ca element constitutiv al contraventiei. Toate cele indicate de mine raman aprecieri pur teoretice (pe care le puteti utiliza in note de sedinta sau concluzii scrise) fara o fundamentare pe probe temeinice! Va sfatuiesc sa vedeti si OG2/2001 pr. stabilirea si sanctionarea contraventiilor ( pe langa Codul Rutier OUG 195/2002 modif. si completata).
Si va urez succes in asigurarea probelor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)