avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZMEMBRARE CU PROBLEME
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZMEMBRARE CU PROBLEME

buna ziua, am o problema dificila legata de un teren de 295 mp pe care dorim sa-l impartim. Sunt doi coproprietari care vor sa imparta in 2 loturi separate terenul de 295 mp (este mostenit) inclusiv casa existenta pe ac. teren. Raspunsul primit a fost ca o constructie existenta nu se poate dezmembra cu tot cu terenul de sub ea in 2 loturi (decat daca este duplex) si un alt inconvenient - deoarece este in cota indiviza trb sa fie o suprafata minima de 300 mp (cate 150 mp pt fiecare lot).
Practic am inteles (nu stiu dc am inteles corect) ca sunt 2 inconveniente :
ne lipsesc 5 cm pt dezmembrare si casa trb sa fie un duplex.
As dori sa ma ajutati cu sfaturi legate de posibilitatile de rezolvare pe care le avem, poate ati intalnit situatii similare sau cunoasteti posibilitatile legale pe care le avem pt a iesi din aceasta situatie. Multumesc anticipat tutror celor care ne pot ajuta cu un sfat.

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren+locuinta dubla andradanila andradanila Am o problema complicata pentru mine acum si as avea nevoie de ajutor cat de repede posibil, va rog. Am construit in 2010-2011 o locuinta duplex (doua case in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Ce act se poate face? ContSters115512 ContSters115512 Buna seara! Cer si eu ajutorul intr-o problema asa cum fac toti cei de pe forum.Dupa decesul tatalui meu,am fost la notar sa dezbatem succesiunea,eu,unicul ... (vezi toată discuția)