fiica mea are un copil dintr-o relatie,in urma unui proces de paternitate a fost recunoscut minorul si trecut pe numele tatalui,ii plateste pensie alimentara dar in hotarirea de recunoastere a paternitatii nu se mentioneaza ca are drept asupra copilului de al vizita , doresc sa mi rasp in cazul in care fiica mea doreste sa calatoreasca in afara tarii este nevoie de permisiunea tatalui, dar noi ca bunici materni pentru a iesii cu minorul din tara. va multumesc
fiica dvs trebuie sa faca o cerere de incredintare minor. Odata obtinuta hotararea judecatoreasca nu - i mai acordul expres al tatalui copilului. Avand hotararea judecatoreasca de incredintare minor, fiica dvs poate sa va dea acordul expres la notar ca puteti parasi tara cu copilul.
La acest moment minorul nu este incredintat niciunuia dintre parinti, astfel ca oricare dintre ei ar dori sa iasa din tara cu acesta, va trebui sa obtina acordul celuilalt.
Aceeasi situatie si in cazul dvs.-este necesar acordul ambilor parinti pentru a putea parasi tara impreuna cu minorul, acord desigur exprimat pe calea unei declaratii notariale.
Prin urmare este necesar ca fiica dvs. sa promoveze o actiune de incredintare a minorului si stabilire pensie in favoarea acestuia (optional) si dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile, aceasta poate parasi tara fara a mai avea nevoie de acordul tatalui.
Iar daca dvs. veti dori ulterior sa plecati din tara cu minorul, doar fiica dvs. va fi necesar sa-si dea acordul in acest sens.
Angajati avocat.