avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara un apartament care a fost obtinut prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara un apartament care a fost obtinut prin donatie?

Buna ziua,

Am doua intrebari:

1)
vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care l-a obtinut prin donatie. donatorul intre timp a decedat si am inteles ca ar avea si un copil. vreau sa stiu daca se poate surpa actul de vanzare-cumparare, sau ce probleme ar putea aparea?

2)
pot face in bucuresti acte de vanzare-cumparare pentru un teren agricol situat in arad?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Biciusca , Notar 09:31, 3 Februarie 2011
1.riscul este foarte mare , deoarece actul paote fi atacat de copil incalcandu-i-se dreptul .Daca vreti neqaparat sa-l cumparati consultati neaparat un avocat sa va redacteze actul cu garantie de evictiune

2.nu. notar din Arad
D/na Av. Antoanela va contrazic. Vanzarea se poate face oriunde, Bucuresti , Arad, Cluj etc. Nu are nicio importanta. Doar la mosteniri suntem legati de competenta.
eu va sfatuiesc sa nu8 va complicati. intrucat exista un mostenitor rezervatar acesta cel mai probabil va solicita reductiunea liberalitatii !!
indiferent de ce acte ati face , nu scapati de probleme.
de ce sa va legati la cap daca nu va doare??
asa sa fie , doamna Notar!. Eu stiu ca m-am rugat acum un an de mai multi notari din Bucuresti sa autentifice un act pe un teren din Snagov si m-au timis acolo. Era vorba de o vanzare
exista vreun termen in care poate depune mostenitorul plangerea?
donatarul este ruda cu donatorul si la vanzarea apartamentului notarul le-a recomandat sa faca donatie pentru ca ar economisi bani, nu se modifica cu nimic problema?

Alte discuții în legătură

Imobil cumpărat cu credit ipotecar în anul 1977, donat și redobândit ulterior tot prin donație. cum mă pot asigura că soția va fi singura moștenitoare? PETRICA BĂDĂLUȚĂ PETRICA BĂDĂLUȚĂ In anul 1977 am intrat în posesia unui Contract de vânzare - cumpărare și Contractul de credit ipotecar pentru apartamentul în care locuiesc. Deși ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat. Bunica paterna mi-a instrainat apartamentul sau in timpul vietii printr-un contract ... (vezi toată discuția)
Cat de sigur este un act de donatie cu uzufruct viager in care ... heathcliff91 heathcliff91 Cat de sigur este un act de donatie cu uzufruct viager in care unul din donatori are copii legitimi din prima casatorie? Donatorii sunt o familie sot-sotie ... (vezi toată discuția)