avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare (apartamentare) bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare (apartamentare) bloc

Sa spunem ca un bloc are carte funciara si nr cadastral propriu corespunzator autorizatiei de construire.
Ca fiecare din bloc apoi sa-si faca cartea funciara pe apartament si sa-si preia un numar cadastral al apartamentului care sunt pasii de urmat?Se poate face individual de fiecare sau mai trebuie acea dezmembrare? Ce inseamna daca mai trebuie? As dori sa-mi spuneti exact pasii de urmat.
Cel mai recent răspuns: rcorinat , utilizator 18:15, 1 Februarie 2011
Fiecare imobil colectiv are o carte funciara colectiva.
Pentru blocurile noi nu se pot vinde apartamentele decat daca in prealabil au fost intabulate in carti funciare individuale.
Daca imobilul este vechi, puteti face o actuializare a datelor din cartea funciara, ori daca cartea funciara individuala nu exista, solicitati unei firme specializate intabularea apartamentelor.
Da, imobilul are o carte funciara si un numar cadastral asociat.
Cartea funciara are numarul xxxx si Nr cadastral e yyyyy din lotul de pamant zzz.
Ce nu inteleg eu, e daca in acest moment trebuie facuta dezmembrarea apartamentelor pentru ca fiecare apartament sa aiba un nr cadastral propriu gen uuuu/etaj/nrapartament, lucru care ar trebui facut de toti locatarii odata sau e posibil ca fiecare locatar sa-si faca cand doreste intabularea propriului apartament si atunci i se va da si nr cadastral aferent apartamentului?
Daca nu exista carti funciare individuale, greu de crezut - altfel cu au cumparat actualii proprietari - fiecare dintre ei se poate intabula fara a depinde de ceilalti.
Nu exista carti funciare individuale.
Noi am primit contract de construire si s-a incheiat la notar o dovada de inscriere a apartamentului in imobilul cu cartea funciara xxxx, cu nr cadastral yyyy/zzzzz lot de pamant. La notar, la fiecare, s-a scris acelasi nr de carte funciara si de nr cadastral pentru a putea pune apart ipoteca la banca. Nu avem nici unul carte funciara individuala si nu avem un nr cadastral per etaj, apartament.
De aceea nu stiu daca in acest moment mai trebuie facuta o dezmembrare sau fiecare ne putem face cartea funciara individuala.
Ati cumparat un apartament care urma sa fie construit ?
Daca s a finalizat construirea, se face o receptie denumita receptie la finalizarea lucrarilor.
Dupa receptie, se intocmeste documentatia cadastrala, toti odata sau individual si se intabuleaza prin crearea de carti funciare individuale (pe apartament).

Alte discuții în legătură

Carte funciara individuala rcorinat rcorinat Am cumparat o garsoniera prin ANL cu credit ipotecar. Acum doresc sa-mi fac cartea funciara individuala. Am solicitat de la ancpi detalii daca exista cartea ... (vezi toată discuția)
Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - proprietati diferite? PAlexx PAlexx Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - banca zice ca necesita alipire? Altfel, etajele sunt tratate ca doua proprietati diferite. Pe ... (vezi toată discuția)
Casa duplex - riscuri maria cristi maria cristi Buna ziua, Doresc sa cumpar o parte de casa a unui duplex. Fiecare parte are carte funciara si nr cadastral separat, cadastru si intabulata separat. Insa, ... (vezi toată discuția)