avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - proprietati diferite?

Apartament duplex cu numar cadastral pe fiecare etaj - banca zice ca necesita alipire? Altfel, etajele sunt tratate ca doua proprietati diferite.

Pe scurt, in CV scrie ca noi, XXXYYY, vindem apartament DUPLEX compus dintr-o camera, bucatarie, hol, baie - inscris in cartea funciara ZZZ cu nr cadastral xxxx-U1 si o camera si balcon inscris in cartea funciara ZZZ cu nr. cadastral xxxx-U2.

Toate bune si frumoase, notarul incheie actul, de la cadastru vin doua intabulari pe xxx-U1 si xxx-U2 dar acum juristul bancii zice ca nu e bine asa... si ca `de fapt` sunt doua proprietati si trebuie alipite.

`De fapt`, chiar nu sunt doua proprietati. Si nici `de drept` nu cred. Este evident ca e vorba de un singur imobil, apartamentul cu nr. 30, iar partea de la etaj nu are cale de acces separata, se face prin scara interiora. Nu am experienta cu imobilele cu mai multe etaje, daca fiecare etaj are sau nu are nevoie de nr cadastral separat.

Solutii? Daca facem alipirea nu se incurca si mai mult socotelile, ca in CV scrie una... si dintr-o data apare alt nr. cadastral dupa alipire...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2021
PAlexx, utilizator
Cel mai recent răspuns: PAlexx , utilizator 20:03, 9 Aprilie 2021
Teoretic asa si e: sunt 2 imobile, fiecare cu număr cadastral distinct.
Va trebui să faceți alipirea celor două unități.
Adica numarul cadastral distinct face de drept dintr-o camera la etajul 8.... imobil separat?. Am senzatia ca daca ma duc sa obtin numar cadastral distinct pe mansarda de la casa mea, n-o sa-mi aprobe in veci...

raluk0207 a scris:

Teoretic asa si e: sunt 2 imobile, fiecare cu număr cadastral distinct.
Va trebui să faceți alipirea celor două unități.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atribuirea unui număr cadastral distinct, se face in urma apartamentarii clădirii respective.
Dacă aveți o casa cu 9 camere si o apartamentati in doua unitati, una de 4 camere si una de 5, sunt 2 imobile diferite. Chiar dacă sunt in aceeași clădire.
Daca din actul de vanzare rezulta clar ca e vorba de un duplex, respectiv „apartament construit pe doua niveluri”... De ce se interpreteaza vointa partilor dupa chestiuni tehnice, respectiv numere cadastrale?

Nu e tocmai ca la o casa cu 9 camere, pentru ca la etajele unde s-a consrtuit duplexul (7/8) - sunt inca 6 proprietari diferiti (cate 4 ap pe nivel) poate de asta s-a cerut numar cadastral distinct.

Daca nu avea intabulare pe camera de la etajul 8: „Vai, trebuie intabulat, nu se poate asa...” Daca are intabulare separata, nici asa nu e bine. :)

Oare s-a mers pe art. 125?

(3) La solicitarea proprietarului, în scopul valorificării prin acte juridice de dispoziţie sau de
administrare, se pot întocmi două sau mai multe documentaţii cadastrale, câte una pentru fiecare
unitate individuală formată din apartament, respectiv din dependinţe, cu fişierele .cpxml aferente.

Alte discuții în legătură

Dezmembrare (apartamentare) bloc rcorinat rcorinat Sa spunem ca un bloc are carte funciara si nr cadastral propriu corespunzator autorizatiei de construire. Ca fiecare din bloc apoi sa-si faca cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constituita in favoarea bancii jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema. Daca am doua terenuri ipotecate in favoarea bancii de la care am credit, pe care s-a realizat o ... (vezi toată discuția)