avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca constituita in favoarea bancii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca constituita in favoarea bancii

Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema. Daca am doua terenuri ipotecate in favoarea bancii de la care am credit, pe care s-a realizat o constructie, se va institui ipoteca si pe constructie? E obligatoriu? Aceasta constructie trebuie intabulata. Cum se face intabularea? Se vor alipi obligatoriu cele doua parcele? Este necesar acordul bancii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jacqueline_k , utilizator 13:29, 5 Octombrie 2010
Nu se poate ipoteca o constructie daca nu este intabulata. Speta dvs se incadreaza in art. 1777, C civ. In mod normal, daca aceste terenuri sunt aduse in garantia unui credit, atunci, banca trebuie sa-si dea acordul in scris, asupra constructiei si a amelioratiunilor ulterioare instituirii sarcinii in favoarea sa. Cat priveste intabularea aceasta trebuie facuta, dar trebuie sa aveti cadastrul facut in prealabil. Nu trebuie sa se alipeasca obligatoriu cele doua parcele, daca sunt evidentiate distinct in cartea funciara.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
...daca cele 2 parcele nu sunt alipite intabularea constructiei nu se stie pe care parcela si mai ales in care carte funciara se intabuleaza...parerea mea e ca trebuie alipite...
constructia se va intabula in Cf-ul terenului pe acre a fost edificata.
daca a fost edificata pe cele 2 terenuri, atunci vi se va putea solicita alipirea loturilor.
Multumesc pentru raspunsuri. Cele doua parcele sunt una langa alta. Intrebarea este daca exista vreun act normativ care sa prevada clar ca, in cazul in care o constructie este edificata pe doua parcele, acestea trebuie obligatoriu alipite. Pe ce baza poate fi solicitata alipirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)