Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema. Daca am doua terenuri ipotecate in favoarea bancii de la care am credit, pe care s-a realizat o constructie, se va institui ipoteca si pe constructie? E obligatoriu? Aceasta constructie trebuie intabulata. Cum se face intabularea? Se vor alipi obligatoriu cele doua parcele? Este necesar acordul bancii?
Multumesc!
Nu se poate ipoteca o constructie daca nu este intabulata. Speta dvs se incadreaza in art. 1777, C civ. In mod normal, daca aceste terenuri sunt aduse in garantia unui credit, atunci, banca trebuie sa-si dea acordul in scris, asupra constructiei si a amelioratiunilor ulterioare instituirii sarcinii in favoarea sa. Cat priveste intabularea aceasta trebuie facuta, dar trebuie sa aveti cadastrul facut in prealabil. Nu trebuie sa se alipeasca obligatoriu cele doua parcele, daca sunt evidentiate distinct in cartea funciara.
...daca cele 2 parcele nu sunt alipite intabularea constructiei nu se stie pe care parcela si mai ales in care carte funciara se intabuleaza...parerea mea e ca trebuie alipite...
constructia se va intabula in Cf-ul terenului pe acre a fost edificata.
daca a fost edificata pe cele 2 terenuri, atunci vi se va putea solicita alipirea loturilor.
Multumesc pentru raspunsuri. Cele doua parcele sunt una langa alta. Intrebarea este daca exista vreun act normativ care sa prevada clar ca, in cazul in care o constructie este edificata pe doua parcele, acestea trebuie obligatoriu alipite. Pe ce baza poate fi solicitata alipirea?