avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

buna,

am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul copil si unic mostenitor vreau sa stiu daca este se impune trecerea apartamentului pe numele lui pentru a fi inregistrat contractul de inchiriere la administratia financiara . Daca nu e cu putinta si actul se valideaza la notar ce act aditional trebuie sa fac pentru a nu exista probleme ulterioare legate de evaziune fiscala. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 23:01, 1 Februarie 2011
Trebuie sa deschida succesiunea asupra imobilului.
Trebuie dezbatuta succesiune si in baza certificatului de mostenitor -tatal ii face ctr de inchiriere pe care il inregistreaza la adm . financiara.
In principiu A.N.A.F. nu poate sa va impuna sa parcurgeti mai intai procedura succesorala.
Puteti inchiria apartamentul in conditiile descrise.
Exista evaziune fiscala numai daca nu declarati veniturile (chiriile incasate).
Totusi, pentru a evita diverse probleme -caci primii care vor interpreta legea sunt cei de la ANAF - inchiriati apartamentul, iar ulterior grabitiva cu procedurile de actualizare a datelor privind proprietarii.
intocmai ca vreau sa ocolesc atata bataie de cap precum si cheltuirile legate de succesiune. femeia e moarta de 10 ani de zile , tata nu a avut frati , surori . bunicul de asemeni mort de mai bn de 20 de ani .
Si ANAF-ul trebuie sa va creada pe cuvant ca tatal este unicul proprietar?Daca exista mostenitori care pot da in judecata lucratorul ANAF care va lucreaza dosarul?V-ati gandit si la asta?Care este dovada tatalui ca este unic mostenitor?

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu pfa Andr3y89 Andr3y89 Buna ziua. As dori informatii legate de sediul PFA. Doresc sa imi mut sediul PFA in apartamentul in care locuiesc dar momentan apartamentul e pe numele ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)