avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

Buna ziua

Pe 14 ianuaria am avut un accident pe trecerea de pietoni, culpa este impartita avand in vedere ca femeia este a avut 0.85 alcool in aerul expirat si mia aparut brusc, in fata masinii ori nu am vazuto eu, a fost vb de o fractiune de secunda. De viteza nu se pune problema, pt ca oprisem la trecere iar accidentul sa intamplat cand am dat sa plec, am sunat la 112, nu am miscat masina, etc. Stiu ca din pct de vedere legal vina e 100% a mea.

Victima a suferit o fractura de tibie, a refuzat operatia si va trebui sa stea cu piciorul in ghips 2 luni. Am fost la medicul legist cu ea si ia dat 80-90 zile de ingrijiri medicale. Eu m-am inteles cu victima, chiar a virut sa dea o declaratie ca ma iertat cand am externato dar cica dosarul era trimis la Parchet sa primeasca nr de inregistrare.

Dupa ce am am scos certificatul i l-am dus politistului, . Eu din cate am inteles mai nou si peste 60 de zile impacarea intre parti inlatura raspunderea penala. Eu m-am impacat (in sensul ca vrea bani si ca o sa ii dau) cu persoana, dar nu stiu cum sa procedez acum, politistul mi-a zis ca o sa mergem la victima sa ii ia declaratie si o sa imi faca referat de neinceperea urmariri penale. Apoi mi-a mai zis ca neinceperea urmariri penala se face tot prin hotarare judecatoreasca. Prb acum e ca banuiesca ca ma cam duce cu vb, cand a fost vb sa mergem la victima a zis ca e liber, ca mai vb, etc.

Eu acum ce sa fac? Sa ma tin de politist sa vina sa ia declaratia? Sa merg cu victima la notar dupa ce sa face mai bine? Poate politistul sa trimita dosarul in instanta fara declaratie/plangere de la victima?

Daca e sa merg cu victima la notar ce trebuie sa scrie acolo, nr dosarul? ca renunta la prententii? Si aboi ce fac cu declaratia o depun la dosar?

Daca imi trimite dosarul mai departe ce se poate intampla.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala chiar daca numarul de ingrijiri medicale este mai mare de 60 .( modificare adusa articolului 184 din Codul penal prin legea 202/2010).

Poate avea loc in etapa urmaririi penale, cat si in etapa judecatii procesului penal,pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti ( prin urmare, si in recurs )
nu este deloc 100% vina dvs ci minim culpa comuna. alcoolemia din sangele victimei este f importanta in stabilirea dinamicii accidentului si implicit a culpei.

trecind peste asta, mergeti cu victima la un notar in fata caruia sa dea declaratie ca nu are nici o pretentie materiala sau de alta natura fata de dvs. apoi depuneti actul la dosarul deschis la politie astfel incit acestia sa trimita dosarul la Parchet ptr emiterea rezolutiei NUP. instanta nu are nici o implicatie in aceasta procedura.
Multumesc, problema e ca victima nu prea se poate deplasa acum, o sa pot merge cu ea cine site peste vro luna cand se simte mai bn.

Politistul mi-a zis ca NUP se face tot prin hotarare judecatoreasca.

In declaratia aia trebuie sa scrie numarul dosarul , ce date as avea nevoie?

Si dupa ce o sa depun declaratia cu permisul meu ce o sa se intample? Momentan e la politie, dovada mi-a expirat.

Cu privire la culpa, politistul mi-a zis ca e mica dar e a mea pt ca victima a fost pe trecere. Nu contest culpa, pt ca am ajuns la o intelegere cu victima, ea a zis ca e si a ei, nu a avut pretenii financiare ridicate.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
spike00spiegel, utilizator
Multumesc, O sa merg cu victima la notar cand se face putin mai bine, si o sa ma tin in continuare de politist sa vina sa ia declaratia.
am fost la politie si am facut rost de nr dosarul, apoi am fost la un notar care e foarte aproape de victima,a inteles ca victima nu se poate deplasa si a zis ca ne deplasam noi, apoi am fost cu notarul la victima a mai venit si un martor si in declaratie scrie ceva de genul ca renunta la orice pretentie de orice natura trecute sau prezente, ca nu o sa se consitituie parte civila in procesul penal, etc... sper ca e buna.

Nu am scris nimic de bani pt ca ii vrea dupa ce isi scoate ghipsul ca sa fie sigura ca sa vinedecat bine si nu e cazul sa ceara mai mult banuiesc.

Acum prb e ca politistul la care dosarul se afla in lucru a intrat in concediu si cand am fost sa depun declaratia a zis sa il caut dupa 15 cand vine inapoi Am sa incerc sa merg pe la politie sa vad poate alcineva imi poate pune declaratia la dosar.

E buna declaratia? Fiind peste 60 de zile trebuie vre-un format special? E ceva ce as mai putea face in afara de a depune declaratia la dosar?

Alte discuții în legătură

Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima lucian_t lucian_t Buna dimineata, Am avut un accident rutier soldat cu o victima acum aproximativ o luna. A fost vina mea si am convenit cu victima sa ii platesc o suma de ... (vezi toată discuția)