avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara.va rog sa imi raspundeti daca este posibil.Sotul meu care are o relatie extraconjugala vrea divortul .Dar condiziile le pune tot el.Fiind un copil minor la mijloc,dansul doreste un divort rapid,doreste sa vina sa ia fetita cand vrea el si cum vrea el sambata,duminica,in vacanta,sa stea cu fetita si cu amanta lui impreuna........eu nu sunt de acord si din aceasta causa a inceput sa ma loveasca si sa ma ameninte ca o sa-mi ia fetita, ca ma distruge daca nu sunt de acord cu conditiile lui drept sa va spun imi este cam frica ce ma sfatuiti sa fac?in acest moment sunt cu un ochi albastru pentru ca el era "nervos"Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:08, 1 Februarie 2011
Intentati actiune de divort, si solicitati custodia copilului.
Daca copilul are peste 10 ani, va fi audiat de instanta, pentru a se stabili care este preferinta lui de a locui cu unul din parinti.
Se va face o ancheta sociala, ...etc...dar ar fi mai bine sa solicitati sprijinul unui avocat, pentru ca singura nu va veti descurca.
Sa inteleg ca dvs. chiar si in aceste conditii doriti sa continuati casatoria aceasta?
Pentru ca indiferent de orice sfat v-as da eu sau oricine altcineva, decizia finala sta tot in mainile dvs...si din punctul meu de vedere aceasta nu se mai poate numi "viata in doi"..:sorry:
Mergeti la Politie si solicitati si o expertiza medico-legala.Aceasta va fi o proba esentiala in instanta, privind incredintarea copilului.Puteti solicita si evacuarea sotului din locuinta si punerea sub interdictia de a se apropia de dv si copil, mai ales ca copilului ii este provocata o suferinta, este traumatizat, prin faptul ca este prezent la certurile si agresiunile verbale si fizice ale tatalui.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator
Foarte bun mesajul anterior, faceti-va probe in primul rand!
Daca vede ca urmarea lovirii il dezavantajeaza tot pe el, poate se linisteste.

Daca nu vreti si nu vreti sa mergeti la IML (puteti sa faceti asta fara plangere), macar faceti-va vreo cateva poze si asigurati-a ca stiu cativa prietebi de unde aveti... machiajul.

Fata dv. va sta cat timp el are program de vizitare cu oricine sta tatal, fie cu amanta, un vecin, vreo doi veri... asta e, e normal pentru ca fata sa cunoasca anturajul parintilor, asta inseamna sa se stabileasca o relatie intre doi oameni, sa petreaca timp impreuna in compania prietenilor si altor persoane importante pentru ei.
Ce inseamna cat vrea si cum vrea? Caci puteti fi de acord cu asta si, ulterior, daca nu va place, sa reveniti asupra deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea copilului minor in anturajul amantului Vali Mocanu Vali Mocanu Situatie: Sotia are o relatie extraconjugala. Nu s-a ajuns inca la divort. Are dreptul sa decida unilateral, daca poate sa plece cu copilul minor, in vacanta, ... (vezi toată discuția)
Divort summergiulia summergiulia Sunt casatorita din anul 1990,in anul 1994 in luna aprilie am dat nastere unui copil.Din luna martie a aceluiasi an,inainte de nasterea copilului,sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Divort, importanta starii de sanatate a unui parinte in stabilirea domiciliului minorului vasilicam vasilicam Buna seara, am cancer, am facut chimioterapie, radioterapie, trei operații, am stat doua luni in spital si încă câteva in pat acasă. Mai trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)