avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL Probleme cu fostul administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL Probleme cu fostul administrator

Detin o firma si am devenit administratorul ei recent.Am 75% din procentele firmei si fostul administrator mai are 25% procente.Anul trecut fostul administrator mi-a luat dreptul de semnatura in banca pentru a nu mai putea face tranzactii.In prezent, desi detin administratia firmei si majoritatea procentelor, banca nu-mi permite sa am dreptul la contul firmei fara acordul fostului administrator care nu doreste sa semneze actele prin care sa imi redobandesc dreptul de semnatura in banca.

PS.Sunt in pragul disperarii, am multi furnizori de platit si nu am accces la contul firmei mele.Are dreptul banca de a imi limita dreptul meu ca administrator la cont?In prezent "se joaca cu contul firmei mele" asociatul cu 25 % procente care nu mai are in rest nici o functie in firma.

Sunt socat!Va rog sa ma ajutati ca efectiv nu mai suport "betele in roate" ale fostului administrator!
Cel mai recent răspuns: andrei30 , utilizator 23:43, 21 Aprilie 2008
solicitati certificat constatator de la Registrul Comertului pentru banca, cu ajutorul caruia demonstrati ca sunteti asociat cu 75% si administrator
mergeti la o alta banca si deschideti un cont nou(acte necesare: act constitutiv+certificate de mentiuni si aditionale depuse pana in prezent la Registrul Comertului , certificat constatator, Certificat de inmatriculare original, imputernicire din partea societatii si o hotarare a adunarii, pe care o luati cu procent de 75%).
Asta pentru a rezolva problemele urgente, apoi, obligatoriu solicitati in instanta excluderea respectivului asociat (cel cu 25) mai ales ca aveti motive intemeiate .
Multumesc frumos!Sper sa rezolv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor firme! succes succes BUNA ZIUA! va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum procedez ca sa modific statutul unei societati, sa modific actul constitutiv sau sa schimb codul ... (vezi toată discuția)
Srl - preluare drepturi administrator QED QED Buna ziua, Sunt asociata la o firma impreuna cu o persoana care este plecata definitiv din tara. Aceasta persoana este trecuta si ca administrator in actul ... (vezi toată discuția)
Se poate trece administratorul ca beneficiar real? alexandrabozga alexandrabozga Bună ziua! In cazul unui srl cu 2 asociați (99% și 1%), asociatul cu 1% este și administrator și el ia și toate deciziile firmei. Se poate trece ... (vezi toată discuția)