avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... aport capital social
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

aport capital social

Ce parere aveti in legatura cu aportul in natura la capitalul social referitor la o firma din UE.? Aportul consta intr-un imobil(teren+constructie), proprietatea unui cetatean roman, care aduce acest imobil in capitalul social al firmei straine. Ce lege se aplica acestei tranzactii? In ce fel este afectat dreptul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:21, 2 Februarie 2011
Buna seara, in mod evident se aplica legea societatii catre care se face aportul, deci legea acelei tari din UE. Acea lege stabileste in ce mod se determina valoarea aportului, obligatia sau nu a evaluarii lui de catre un expert etc.
E corecta aseveratia anterioara. Si mai zic: dreptul proprietatii este afectat dpv titularitatea, este dupa aporturi ai un tert, dpv solemnitate, adica ar trebuie sa se fie autentic, notarial, ar fi supuse la plata taxele romaniei la vanzari, si nu in ultimul rand registral, ar trebuie sa se inscrie la carta funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitatea taxelor notariale anasm anasm stie cineva cum as putea sa trec niste o imobile de pe o soc.pe alta, evitand taxele notariale Stiu ca e nevoie de act autentic, dar nu cunoaste nimeni vreo ... (vezi toată discuția)
Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)