avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Impartire societate comerciala privatizata prin ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Impartire societate comerciala privatizata prin mebo

Buna ziua,

Ma interesa si pe mine cine ma poate ajuta cu urmatoarea problema...pe scurt;
sunt actionar la o firma privatizata prin MEBO si detin 20% din actiuni.Actiunile firmei sunt distribuite astfel:un actionar 40%,eu 20% si un al treilea 9% restul actiunilor fiind impartite in procente foarte mici 1%3%5%intre salariatii firmei(actiunile circuland numai intre angajatii firmei).Firma detine spatii si terenuri.
Intrebarea mea este POT CERE O SEPARARE IN FUNCTIE DE ACTIUNILE PE CARE LE DETIN ,POT OBTINE UN SPATIU SI UN TEREN ce demersuri sunt necesare pe scurt?
Pot delega pe cineva(o firma specializata sa se ocupe de treaba asta)?
Va multumesc!!!!!!!!(pentru raspuns celor ce veti incerca sa ma lamuriti)

Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 20:42, 11 Februarie 2011
deci, dvs fiind asociat, detinand 20% din capitalul respectivei firme aveti dreptul, la retragere, sa primiti contravaloarea a 20% din ceea ce inseamna activul net al intreprinderii, iar acesta este stabilit dupa ce prezentati cererea de retragere din societate.
ceea ce este de evaluat, cladiri, birouri, terenuri, masini etc, sunt evaluate de catre un expert evaluator (in general membru ANEVAR)

o chestiune de precizat: daca firma este de acord poate sa va cedeze orice teren/utilaj sau orice activ care il are in patrimoniu, iar dvs il acceptati, dar daca nu ajungeti la o intelegere, firma este nevoita sa vanda o parte din activul ei pentru a va achita cash

puteti desemna, prin mandat o persoana care sa se ocupe de toate operatiunile acestea ;)
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters161855, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire societate comerciala privatizata prin mebo gio1 gio1 Buna ziua, Ma interesa si pe mine cine ma poate ajuta cu urmatoarea problema...pe scurt; sunt actionar la o firma privatizata prin MEBO si detin 20% din ... (vezi toată discuția)
Actiuni firma vicar vicar Buna seara, incerc sa fiu cit mai succinta: in anul 2003 s-a infiintat o societate comerciala,care in timp a vindut actiuni FPP si FPS catre salariati. La ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni irina s irina s Fiind actionar minoritar la o societate comerciala pe actiuni, am cerut societatii rascumpararea actiunilor mele. Pina in prezent nu am primit banii pentru ... (vezi toată discuția)