avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actiuni firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actiuni firma

Buna seara,
incerc sa fiu cit mai succinta: in anul 2003 s-a infiintat o societate comerciala,care in timp a vindut actiuni FPP si FPS catre salariati. La vremea aceea tatal meu era director economic in acea firma si era pe locul 2 in ceea ce priveste nr. de actiuni( pe primul loc era dir. general).
Odata cu trecerea timpului tatal meu a decedat,la un interval de citiva ani a decedat si dir. general,iar cum era firesc eu impreuna cu familia mea am facut acte succesorale in care am trecut si nr. de actiuni pe care le detinea tatal meu( am hirtie eliberata de la societatea in cauza).
Anul acesta am primit acasa o notificare in care se mentiona ca actiunile tatalui meu( care nu erau reale cu ceea ce am eu scris negu pe alb) valoreaza ......putini bani,ca firma este neprofitabila etc.
Curiozitatea ma impins sa ma uit pe site-ul unde se prezinta situatii financiare ale firmelor si sa costat ca firma are un profit,nu mare dar nici mic.
Problema este ca dupa decesul tatalui meu s-a incercat ducerea de nas a membrilor familiei mele si au fost si niste telefoane ca sa vindem acele actiuni ca vom primi o suma de T lei,iar eu nu am fost de acord.
Daca dau firma in judecata am cistig de cauza,ca in tot acest timp nu am avut nici un beneficiu,sau ca in tot acest timp acea suma din profit nu a fost impartita si cu ceilalti 'actionari"?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
vicar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:09, 22 Decembrie 2010
solicitati firmei (sau luati de la reg com) hotaririle aga cu privire la repartizarea profitului. daca actionarii majoritari au decis ca profitul se repartizeaza in alte destinatii decit dividente nu aveti nici o sansa in actiunea dvs.
pai tatal meu care era pe locul 2 ( scuze de exprimare) nu facea parte din actionarii principali?
eu daca ma duc la registru imi da acea hotarire?
p.s. am omis sa spun,societatea este privatizata prin metoda MEBO ( nu stiu daca are vreo relevanta).
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
vicar, utilizator
Profitul se da actionarilor prin dividente sau se poate scoate prin alte metode. Contabile. Pentru ca familia dvs sa fie inlaturata de la impartirea profitului s-a procedat in acest mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare statut societate comerciala inchis-deschisa veronica rad veronica rad Detin actiuni la SC CONTINENTAL HOTELS , societate fosta de stat, privatizata pin asa zisa metoda MEBO, prin preluarea pachetului de la FPS si FPP in anul ... (vezi toată discuția)
Privatizare metoda mebo MARIA-ILIE MARIA-ILIE va rog sa ma ajutati cu un sfat: societatea la care a lucrat sotul meu s-a privatizat prin metoda MEBO. Am platit si noi, ca dealtfel toti salariatii, destul ... (vezi toată discuția)
Dividende pentru acțiuni la terapia? Stoian ion Stoian ion Bună ziua am întrebare la dumneavoastră: Sunt acționar la Terapiea Ranbaxy Cluj Napoca prin acțiunile depuse date de FPP în 90 .De atunci nu am ... (vezi toată discuția)