Bună ziua am întrebare la dumneavoastră: Sunt acționar la Terapiea Ranbaxy Cluj Napoca prin acțiunile depuse date de FPP în 90 .De atunci nu am primit decât o singura data 25 lei dividende pe acțiuni in2000 / 2001 ,iar de atunci nici un leu ,ce se intimpla cu acțiunile mele și vine si-a însușit dividendele pana n ziua de azi???
Mergeți la Banca Transilvania și solicitați dividendele cuvenite pe baza buletinului.
Aveți dreptul doar la dividendele care s-au alocat pentru ultimii 3 ani, daca firma a avut profit. Restul s-au prescris (le-ati pierdut) dacă nu v-ati interesat sa le ridicați personal. Nu mai trebuie sa stați pasiv și sa va vina acasă.
Dividendele acordate și neridicate în timp de 3 ani următori, se prescriu și rămân ca venit la firma.
În urma decesului unui titular al acestor acțiuni trebuie ca atunci când faceți succesiunea sa treceți în masa succesorala și aceste acțiuni. Ele se vor regăsi în certificatul de moștenitor. Ulterior trebuie sa contactați firma sa întrebați cum sa procedați ca să fie înscris și în registrul acționarilor actualizarea aceasta de proprietar prin moștenire.
Fiind o firma care nu se tranzacționează la bursa, nu știu dacă treaba asta o face Depozitarul central sau altcineva.
Pana nu faceti aceasta, nu puteti ridica dividende pentru actiunile decedatului.
Deci contactați serviciul acționariat de la firma.
Actiuni firma mare
Madalin196
Buna ziua,am si eu o intrebare... primit o instiintare ca mama mea care a decedat avea niste actiuni cum se dadeau pe timpul revolutiei la o firma. Doar ca nu ... (vezi toată discuția)
Dividende
mantescusabe
Nu am mai ridicat dividentele din anul 1998 ce se intampla cu ele unde se duc raman in cont sau le preia actionarul astept raspus urgent, multumesc.Ele nu au ... (vezi toată discuția)