Buna ziua,am primit o amenda penala de 5000 de lei care a fost suspendata de la plata dar am un an de incercare de la data sentintei care este definitiva,intrebarea mea este cand imi cer reabilitarea?
Art. 86 ind. 6 din Codul penal prevede următoarele: Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86 ind. 4, el este reabilitat de drept.
Reabilitarea, fiind de drept, intervine automat, și la împlinirea termenului, e suficient să solicitați eliberarea unui cazier judiciar. În situația în care nu v-a fost radiată condamnarea din cazier, dintr-o eroare, aveți posibilitatea să vă adresați instanței.
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare
leona777
as vrea sa stiu si eu cand pot sa introduc o cerere de reabilitare, daca am fost condamnat in anul 2012 la 2 ani cu suspendare conditionata pe perioada de 4 ... (vezi toată discuția)