avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabiliterea in urma amenzi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabiliterea in urma amenzi penale

Buna ziua,am primit o amenda penala de 5000 de lei care a fost suspendata de la plata dar am un an de incercare de la data sentintei care este definitiva,intrebarea mea este cand imi cer reabilitarea?
Cel mai recent răspuns: jusi_1304 , utilizator 21:25, 3 Februarie 2011
Este vorba de o reabilitare de drept care intervine dupa ce trece termenul de incercare.
Trebuie sa fac o cerere ptr reabilitarea de drept sau intervine din oficiu.Va multumesc
Bună ziua,

Art. 86 ind. 6 din Codul penal prevede următoarele: Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86 ind. 4, el este reabilitat de drept.

Reabilitarea, fiind de drept, intervine automat, și la împlinirea termenului, e suficient să solicitați eliberarea unui cazier judiciar. În situația în care nu v-a fost radiată condamnarea din cazier, dintr-o eroare, aveți posibilitatea să vă adresați instanței.
Buna seara Va multumesc pentru informatia data, mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare leona777 leona777 as vrea sa stiu si eu cand pot sa introduc o cerere de reabilitare, daca am fost condamnat in anul 2012 la 2 ani cu suspendare conditionata pe perioada de 4 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Wendoll73 Wendoll73 Buna ziua ma numesc Cristi si as dori sa stiu si eu cand voi avea cazieru curat. În data de 01.08.2014 am fost condamnat la 8 luni închisoare cf.art.86^1 si ... (vezi toată discuția)