avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... victima accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

victima accident rutier

Am fost si eu victima unui accident rutier in mai 2010, care s-a soldat cu dauna totala pentru autoturismul pe care il conduceam si 33 zile de ingrijiri medicale pentru mine , fractura la umar.
Dosarul acum este la parchet, nu am facut plangere penala impotriva vinovatului, asigurarea mi-a dat 60%din valoarea autoturismului, pe epava am reusit vreo 20%
sa iau, asadar mi-am recuperat in jur de 80 %din valoarea de piata a autoturismului. I-am zis vinovatului sa imi plateasca aceasta diferenta, insa spune ca nu are de unde.
Mie mi-a parut rau de el si nu am facut plangere atunci , dar acum putin regret ca poate situatia era alta.
Ce ma sfatuiti?
Enache
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:15, 3 Februarie 2011
Nu puteţi lua despăgubire din două locuri... Ori îl dădeaţi în judecată pe cel care v-a provocat daune şi suferinţă şi să luaţi praful de pe tobă (după cum dumneavoastră aţi spus că cel vinovat nu are de unde să vă plătească), ori să vă mulţumiţi cu evaluarea făcută de domnii inspectori de la societatea de asigurări care au grijă întotdeauna ca firma lor să nu iese în pierdere.
Că nu aţi făcut plângere penală nu prea are importanţă din moment ce dosarul e la parchet, acţiunea penală s-a pus în mişcare. Dacă se ajunge în instanţă puteţi să solicitaţi daune pentru îngrijirile medicale care trebuiau suportate tot din RCA-ul vinovatului, adică tot de la firma de asigurare. Restul de 20 la sută la care aveţi pretenţie nu puteţi să-i cereţi în instanţă, deoarece aţi fost despăgubit de societatea de asigurări.
Formulati actiune civila in pretentii si solicitati dezdaunarea dvs cu restul de suma.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probatorii,cu acte,interogatoriul paratului,martori si exeprtiza de avaluare a masinii si a stricaciunilor acesteia,de stabilire a cuantumului deapgubirilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, persoana vatamata m-a dat in judecata gabigabi1 gabigabi1 In urma cu o aprox.1 an am avut un accident ,cu dauna totala pentru ambele masini , vinovat eu pentru neacordare de prioritate si fara itp-ul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Dash Dash Buna seara, Am suferit un accident rutier in urma caruia nu am avut nici o zi de spitalizare dar mai multe zile de recuparari medicale (30 de zile). As dori ... (vezi toată discuția)
Clauze in cererea de despagubire marius_o2ooo marius_o2ooo Buna prieteni.Am ajuns in situatia formularii cererii de despagubire catre societatea de asigurari.Exista o clauza pentru care va cer sfatul \\"Totodată ... (vezi toată discuția)