Perioada de cotizatie pt pensie este de 29 ani, an acest moment eu lucrez cu contract de munca an Italia de 4ani.Am varsta de 54ani si vreau sa stiu daca am nevoie de o cotizatie suplimentara la casa de pensii pt a avea vechime integrala,si daca da care ar fi suma lunara ce trebuie achitata?Va multumesc anticipat.=D>
Daca in Italia se platesc contributiile obligatorii, nu este necesar sa va asigurati si in Romania intrucat aceasta perioada constituie stagiu de cotizare si in Romania.
Puteti, insa, sa va asigurati in baza unui contract de asigurare sociala in Romania, intrucat venitul pentru care va asigurati va fi avut in vedere la determinarea drepturilor de pensie pe care le veti primi din partea statului roman. Veti avea un punctaj mediu anual mai mare si, implicit, un cuantum mai mare al pensiei. Contributia de asigurari sociale minima este de 222 lei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Punctaj pensie
andreyskysky
buna ziua . am avut un salariu frumusel , deci si cotizatia pt pensie era mai mare . fabrica s-a desfiintat si mi-ar mai trebuii 5 ani sa cotizez pt a iesii la ... (vezi toată discuția)
Pensii
M-O
Buna ziua,
Doresc si eu lamuriri privind Legea pensiilor si anume: mama mea are un stagiu de cotizare de 10 ani, este nascuta pe 8 sept. 1954, in prezent are ... (vezi toată discuția)