avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta angajare nerespectata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta angajare nerespectata

Buna ziua,

Sunt angajata in cadrul unei societati si am o nelamurire in legatura cu un aspect, si anume nerespectarea ofertei de angajare.
Cand am dat interviul , pe e-mail mi s-a trimit o oferta de angajare in care se specifica:
- CIM pe o luna de zile ca perioada de proba cu salariul X, iar dupa aceasta perioada CIM nedeterminat cu salariul Y specificat in oferta;

Dupa o luna de zile de proba, mi s-a dat un act aditional in care se specifica modificarea CIM din determinat pe o luna in CIM pe perioada nedeterminata...iar de salariu nu s-a mentionat nimic.
Cand am intrebat la HR ce s-a intamplat mi s-a spus ca am fost mutata pe un alt post si din acest motiv nu se mai aplica salariul Y din oferta (desi atributiile sunt aceleasi). Mentionez ca la angajare nu mi s-a dat o fisa a postului sa o semnez,desi am solicitat acest lucru.
In plus la acest post, urmeaza sa se faca doua schimburi ceea ce nu sunt de acord. Mai ales ca atunci cand am fost recrutata nu mi s-a specificat acest lucru, pentru ca daca o faceau din start nu ma mai angajam.

Intrebarea mea este:
- ii pot trage in vreun fel la raspundere pt faptul ca nu au respectat oferta de angajare si de faptul ca la angajare nu mi s-a mentionat despre lucrul in ture?

Multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 13:59, 3 Februarie 2011
Daca in actul aditional s-a modificat numai durat c.i.m. din determinata in nedeterminata, atunci salariul trebuie sa fie acelasi , nemodificat.

Modificarea duratei c.i.m. nu are nicio legatura cu perioad de proba sau cu orice alt element din c.i.m. daca nu sunt incluse in actul aditional la c.i.m.

Daca vi s-a modificat salariul si dvs nu ati semnat niciun act aditional in acest sens, va puteti adresa instantei de judecata sau ITM-ului.

P.s
valabilitatea acelei oferte de angajare depinde de foarte multi factori nu numai de stampila si semnatura ...
freeelis a scris:
P.s
valabilitatea acelei oferte de angajare depinde de foarte multi factori nu numai de stampila si semnatura ...

Perfect de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata GrigM GrigM Buna ziua. Am semnat pana acum 3 contracte de munca, succesive, pe perioada determinata (6 luni), iar la sfarsitul acestei luni imi expira ultimul contract. Eu ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)