buna ziua am si o intrebare ... ce trebuie sa fac in acest caz.: am intrat in post natal si acum mai am 2 luni de zile si mi se termina .. iar firma la care am lucrat.. a zis k nu ma mai poate angaja deoarce firma este in insolventa si are alt propietar . ce trebuie sa fac pt a putea intra in somaj? va rog mult sa ma ajutati ?
1. Cred ca este vorba de CCC pana la 2 ani, nu de concediu postnatal.
2. La terminarea CCC faceti cerere catre angajator, indiferent cine este el, prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile dvs. (vi s-a desfiintat postul) atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca a fost numit un lichidator judiciar atunci va adresati acestuia cu cererea de mai sus.
1. Tocmai asta v-am spus in raspunsul meu anterior: ce sa faceti si unde sa mergeti.
2. Luati legatura de pe acum cu angajatorul. Nu e nevoie sa va reangajeze pentru ca dvs. sunteti angajata lor numai ca CIM este suspendat pana reveniti din CCC.
3. Trebuie numai ca angajatorul sa va concedieze (asa cum am zis mai inainte) si apoi veti beneficia de indemnizatie de somaj.
scuzati-ma k va tot bat la calc.. dar nu stiu de unde sal iau pe angajator fostu patron a zis k nu are nici o legatura cu el... si nu vrea sa imi zica nici makar numelele dansului ,,, daia nu stiu ce sa mai fac,,, ...?
1. Pai, spuneati ca ati vorbit cu el si ca nu va poate primi inapoi la locul de munca.
2. Actualul proprietar al firmei a preluat firma si cu bune si cu rele si trebuie sa-si faca datoria fata de angajatii sai.
3. Luati legatura cu ITM sa va spuna cine este noul patron al firmei si va spune si ce sa faceti in continuare pentru a rezolva problema.
Somaj dupa ccc
mmaaddii
buna ziua,
am fost in CCCpana in data de 05.12.2010
am sunat fostul angajator inainte de inceperea activitati in speranta ca ma poate ajuta sa intru in somaj ... (vezi toată discuția)