avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

buna ziua,
am fost in CCCpana in data de 05.12.2010
am sunat fostul angajator inainte de inceperea activitati in speranta ca ma poate ajuta sa intru in somaj (mi a zis ca o sa se intereseze si o sa ma sune el) a trecut ceva timp de atunci si nu a mai luat legatura cu mine.
(in timp ce eu eram in concediu de ccc el a vandut afacerea iar contractul meu a ramas suspendat pe firma lui care nu se mai ocupa cu )
mai pot face ceva acum, au trecut 6 zile decand trebuia sa incep activitatea?
am pierdut si somajul?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mmaaddii , utilizator 19:53, 12 Decembrie 2010
1. Faceti cerere catre noul patron sa va inceteze suspendarea CIM si sa reluati activitatea in baza aceluiasi CIM.
2. Dupa aceea, daca angajatorul nu mai are nevoie de dvs. va poate concedia cu art.65 (1) din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Luati legatura cu ITM si AJOFM sa va ajute.
chiar daca patronul care a preluat afacerea nu a preluat si firma? firma se numea intr un fel si acum se umeste in alt fel.
noul patron nu a preluat decat locatiile, afacerea si angajatii existenti in firma nu si firma. eu am ramas tot la vechea firma

ca sa fiu mai explicita: firma la care lucram presta servicii pentru vodafone(se numea X) a fost preluata afacerea de firma Y .
contractul meu a ramas suspendat la firma X.
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
mmaaddii, utilizator
1. Mergeti la fostul dvs. patron si rezolvati problema.
2. Daca nu va intelegeti cu el mergeti la ITM, unde aveti inregistrat CIM, si solicitati sa va ajute.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie mosu1907 mosu1907 Buna ziua! O prietena, a lucrat la firma X din orasul X. In anul 2011 a intrat in concediu de crestere a copilului pana in 2013. In 2012 patronul firmei X ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa luizal123 luizal123 buna ziua am si o intrebare ... ce trebuie sa fac in acest caz.: am intrat in post natal si acum mai am 2 luni de zile si mi se termina .. iar firma ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim dupa revenirea din cic ionelabejenaru ionelabejenaru la revenirea din CIC la vechiul loc de munca mi s-a propus un nou loc de munca,acesta fiind intr-o alta localitate,pe care eu l-am refuzat,dar nu scris,ci ... (vezi toată discuția)