avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere CIM dupa revenirea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere CIM dupa revenirea din CIC

la revenirea din CIC la vechiul loc de munca mi s-a propus un nou loc de munca,acesta fiind intr-o alta localitate,pe care eu l-am refuzat,dar nu scris,ci numai verbal,patronul mi-a inmanat o cerere de reangajare la acel loc de munca,pe care eu nu am semnat-o;dansul sustine ca vrea sa-mi desfaca CIM cu litera I;eu i-am propus sa ma dea in somaj si el spune ca nu poate;n-am mai primit nici o veste de la el;ce-as putea sa fac?
Buna seara !
Pe perioada CIC CIM a fost suspendat dvs. trebuind sa va reluati activitatea la terminarea CIC . Nu are niciun sens sa faceti o cerere de reangajare , dvs. va reluati activitatea ... Trebuie sa va prezentati la serviciu incepand cu ziua lucratoare urmatoare incetarii CIC .
Dca el vrea sa va desfaca contractul cu lit.i sa o faca, aceasta litera nu se mai regaseste in cod.
Angajatorul are obligatia sa va reprimesaca pe acelasi post. Daca postul s- desfiintat va poate propune alt post dar dv. nu sunteti obligata sa-l acceptati. Asa ca va trebui sa procedeze la incetarea cim cu art.65. alin. 1 si sa va dea posibilitatea sa va inscrieti la somaj. Ar fi cazul sa va adesati ITM sau, daca va desface contractul, instantei de judecata.
1. Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat, nu incetat, deci trebuie sa va intoarceti pe acelasi loc de munca prevazut in CIM.
2. Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat angajatorul va poate oferi un alt loc de munca pe care nu sunteti obligata sa il acceptati.
3. In aceasta din ultima situatie angajatorul este obligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Nu mai exista "litera i" din anul 2003. Angajatorul vrea sa spuna ca va concediaza pe motive de indisciplina dar nu poate sa faca asta atata timp cat el nu respecta legea.
5. Faceti o sesizare la ITM.
Buna ziua ,din nou,va multumesc la toti cei care mi-au dat un raspuns.Zilele acestea am fost din nou la fostul loc de munca,iar patronul mi-a zis ca nu ma da nici in somaj,dar nici nu ma concediaza si ca voi primi o instiintare prin posta,acasa.Nu mi-a comunicat ce contine acea instiintare.Ce ar putea contine si ce se poate face daca refuza sa ma concedieze,iar eu sa nu ma prezint la noul loc de munca?Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea in munca dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului peechy peechy Buna seara, Lucrez la o firma care nu se afla in insolventa, dar se afla in proces de reorganizare. Am fost in concediu de crestere copil si la ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful ... (vezi toată discuția)
Pt somaj ada73 ada73 Buna ziua, vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva: 1: ca sa iau somaj ce art si litera trebuie sa-i cer patronului si daca are cineva un model de cerere 2: ... (vezi toată discuția)