avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua!
O prietena, a lucrat la firma X din orasul X. In anul 2011 a intrat in concediu de crestere a copilului pana in 2013. In 2012 patronul firmei X vinde aceasta firma unei alte persoane din orasul Y. Din cauza distantei ( asta a fost si scopul deoarece firma a fost preluata cu datorii) toti angajatii demisioneaza.La momentul incheirei concediului de cresterea copilului am luat legatura cu fostul patron al firmei, care mi.a dat o adresa spunand ca el a vandut firma iar demisia sau o eventuala angajare dupa concediu trebuie discutata cu noul proprietar. In orasul Y firma are o adresa fictiva si nu functioneaza. Intrebarea este cum pot demisiona de la aceasta firma pentru ca in momentul de fata figurez cu 2 job.uri, unul fiin acela la care lucram inainte de concediu si la care nu am mai lucrat o zi dupa terminarea lui pentru firma nu mai are angajati dar nu a radiat.o nimeni. si al 2.lea la care lucrez din 2014?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 4 Aprilie 2015
1. Codul muncii va permite sa aveti doua sau mai multe contracte individuale de munca (CIM) in acelasi timp.

2. Asa ca nu va faceti probleme pana cand veti reusi sa dati de fostul angajator si sa rezolvati cu incetarea CIM.
1. Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limitare a numarului de contracte individuale de munca incheiate de o singura persoana, indiferent de tipul acestora sau de durata timpului de munca.
De asemenea, dacă nu se prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă .

2. Pentru vechiul angajator incercati sa luati mai multe detalii de la Registrul Comertului.
problema se pune altfel: din unele surse patronul este la inchisoare, acolo era si cand a preluat firma si va mai sta acolo cativa ani. Ea in acest timp nu va putea beneficia de somaj si nici de concediu crestere copil( si.l doreste pe al 2- lea). Poate merge la AFM sau la ITM sa depuna o cerere pt a fi scoasa din baza de date ? O recomandata cu demisia s.a intors la expeditor. Cum pote demisiona?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
mosu1907, utilizator
Nici AJOFM-ul si nici ITM-ul nu pot face inregistrari, modificari sau corectii in baza de date a REVISAL-ului.

Singura solutie este actiunea in instanta, astfel incat prin hotararea pronuntata sa se constate incetarea raportului de munca.

Posta a scris ceva pe recomandata intoarsa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer? papic papic Buna ziua, daca lucrez la un grup de firme X&Y, sunt angajat pe firma X de doi ani, acum vor sa treaca toti angajatii de la firma X la firma Y,se face prin ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc mmaaddii mmaaddii buna ziua, am fost in CCCpana in data de 05.12.2010 am sunat fostul angajator inainte de inceperea activitati in speranta ca ma poate ajuta sa intru in somaj ... (vezi toată discuția)
Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)