avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inplicatii juridice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inplicatii juridice

Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia fara sa-mi realizez preavizul,avand in vedere si faptul ca firma urmeaza sa isi mute sediul social in alta localitate la aproximativ 15-20 de kilometri de cel initial.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 4 Iulie 2009
Puteti sa demisionati fara preaviz, conform Codului Muncii,
Art. 79. (8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
In cererea de demisie scrieti motivul pentru care demisionati fara respectarea preavizului prevazut in CIM:
"avand in vedere ca nu ati respectat obligatiile asumate prin CIM nr. / , respectiv nu ati achitat drepturile salariale ce mi se cuvin pentru lunile X si Y, va informez ca demisionez incepand cu data de...., in conformitate cu prevederile art. 79(8) din Codul Muncii" Inregistrati notificarea de demisie la aangajator, sa aveti dovada depunerii. Ulterior, va puteti adresa instantei de judecata pentru a recupera drepturile salariale cuvenite
anidarius a scris:

Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia fara sa-mi realizez preavizul,avand in vedere si faptul ca firma urmeaza sa isi mute sediul social in alta localitate la aproximativ 15-20 de kilometri de cel initial.

Nu prea are legatura faptul ca firma isi muta sediul social , ci faptul ca nu isi respecta partea contractuala. Puteti sa va dati demisia si solicitati-le in scris plata salariului pe lunile respective+ concediu de odihna (daca este cazul).Daca refuza sa va faca plata salariului , faceti o sesizare catre ITM.Daca nici cu ITMul nu aveti rezolvare de cauza , actionati in instanta.
Mult succes,
~ Conținut șters la cerere ~
În temeiul art. 78 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fără preaviz şi în cazul încălcării de către angajator a obligaţiilor izvorând din lege sau din contractul individual de munca.
Alături de posibilitatea de a demisiona fără preaviz în cazul încălcării de către angajator a obligaţiilor sale, salariatul îşi păstrează şi dreptul de a sesiza instanţa judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz gabigurzu gabigurzu intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz lincan constantin lincan constantin In cazul demisiei fara preaviz, prevazuta de art.79 alin.8 din codul munci, simpla enumerare a obligatiilor pe care salariatul considera ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau acordul partilor Laura665 Laura665 va rog sa imi spuneti si mie in actuala reglementare care sunt articolele pentru demisia cu preaviz si care sunt pt demisia cu acordul partilor. am cautat ... (vezi toată discuția)