avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale restante? Amana si evita sa restituie carnetul de munca cum sa procedez? va multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
gabigurzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 21 Martie 2012
Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Drepturile salariale restante si alte pretentii avute imotriva angajatorului se obtin in instanta.
De asemenea puteti face plangere la ITM
In temeiul art. 81 alin. (8) C. muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz si in cazul incalcarii de catre angajator a obligatiilor izvorand din contractul individual de munca.

Alături de posibilitatea de a demisiona fără preaviz în cazul încălcării de către angajator a obligaţiilor sale, va pastrati si dreptul de a sesiza instanţa judecătorească.

Prin urmare, pentru neplata salariului si refuzul de a va elibera carnetul de munca aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea la ITM si/sau actiunea in instanta - Tribunalul in care caruia domiciliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Un angajat doreste sa demisioneze fara preaviz, relatia cu angajatorul fiind foarte proasta, jigniri si continue nemultumiri nejustificate. Se ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor Elena89 Elena89 Buna ziua, Sunt angajata cu carte de munca, angajatorul imi da salariul foarte greu, tin sa mentionez ca mereu trebuie sa ma rog de el sa imi dea ... (vezi toată discuția)