avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua!

Un angajat doreste sa demisioneze fara preaviz, relatia cu angajatorul fiind foarte proasta, jigniri si continue nemultumiri nejustificate. Se pot considera acestea ca nerespectari ale contractului individual de munca din partea angajatorului pentru a se putea lua in calcul demisia fara preaviz? Ce articol din codul muncii poate fi invocat in aceasta situatie?

In cate exemplare se intocmeste demisia,trebuie sa aiba un numar de inregistrare de la angajator pentru a fii considerata valabila? Intreb toate astea pentru ca s-au epuizat deja toate incercarile de intrerupere a contractui in conditii amiabile si angajatorul refuza acceptarea demisiei. Cum poate fi "constrans" sa accepte o demisie fara preaviz? Mai bine zis ce se poate face daca acesta nu accepta inregistrarea demisiei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 11 Iulie 2012
În temeiul art. 81 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz şi în cazul încalcarii de catre angajator a obligaţiilor izvorand din lege sau din contractul colectiv de munca.

De asemenea, suntem în prezenţa unei încalcari a obligaţiei legale de a asigura respectarea dreptului salariatului la demnitate în munca, cu consecinţa posibilitaţii acestuia de a demisiona fara preaviz, în cazul savarşirii de catre angajator a unor fapte precum insulta sau harţuirea sexuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia maticanelia maticanelia se poate demisiona fara preayiz lichidare la zi ? in conditiile in care ,la locul de munca se comporta urat {injuraturi urlete stres etc} si eu am o oferta mai ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz daca sunt obligata sa fac munca altcuiva? sim60 sim60 Buna ziua, Sunt angajata pe post de telefonist, dar de mai bine de 2 ani fac si munca de registrator, la amenintarea managerului ca ma da afara daca nu o fac. ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz cu art. 81 alin (8) din codul muncii paulapatrulescui paulapatrulescui Buna ziua, Angajatorul ma preseaza sa-mi dau demisia in urma unor discutii de care eu nu ma fac vinovata. Pentru a pleca cat mai repede mi-au dat chiar si ... (vezi toată discuția)