avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

se poate demisiona fara preayiz lichidare la zi ? in conditiile in care ,la locul de munca se comporta urat {injuraturi urlete stres etc} si eu am o oferta mai buna si un salariu mai mare ? La noul loc de munca treduie sa ma prezint repede .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 21 Septembrie 2012
Incetarea contractului individual de munca prin demisie, fara preaviz, este posibila numai în cazul în care angajatorul nu îşi îndeplineşte acele obligaţii instituite prin contractul individual de munca, dar şi a celor instituite prin contractul colectiv de munca sau prin lege.

In jurisprudenta s-a decis ca, suntem în prezenţa unei încalcari a obligaţiei legale de a asigura respectarea dreptului salariatului la demnitate în munca, cu consecinţa posibilitaţii acestuia de a demisiona fara preaviz, în cazul savarşirii de catre angajator a unor fapte precum insulta sau harţuirea ori calomnia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz cu art. 81 alin (8) din codul muncii paulapatrulescui paulapatrulescui Buna ziua, Angajatorul ma preseaza sa-mi dau demisia in urma unor discutii de care eu nu ma fac vinovata. Pentru a pleca cat mai repede mi-au dat chiar si ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac lichidare la zi daca lucrez la 4 ore? si cum se face lichidarea la zi? crisss93 crisss93 buna seara Lucrez intr-un pub si la inceput am fost angajat cu 8 ore dar steam de la ora 8 pana la 12 noaptea dupa care nu mai merge ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Un angajat doreste sa demisioneze fara preaviz, relatia cu angajatorul fiind foarte proasta, jigniri si continue nemultumiri nejustificate. Se ... (vezi toată discuția)