avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer?

Buna ziua,
daca lucrez la un grup de firme X&Y, sunt angajat pe firma X de doi ani, acum vor sa treaca toti angajatii de la firma X la firma Y,se face prin transfer? sau prin demisie?, cum este legal? am dreptul sa fiu transferat tot cu aceasi conditii de salarizare ?
Daca imi dau demisia mie frica ca ma vor angaja pe aceasi post cu un salar mai mic?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:06, 22 Octombrie 2010
CODUL MUNCII: CAPITOLUL V
Incetarea contractului individual de munca
Art. 55. - Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.
Ori va dati demisia ori va inceteaza CM cu acordul partilor oricum la noua firma o sa aveti alt CM si pana nu il aveti in fata nu veti sti in ce conditii veti fi angajat.Puteti totusi sa discutati cu fostii- viitori angajatori inainte conditiile de salarizare si celelalte probleme care va framanta.
La fel de bine va poate face sa demisionati sau sa faceti cerere de incetare cu acordul partilor si sa nu va mai faca angajarea la cealalta firma;asta depinde doar de ei.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
milixima, utilizator
va multumesc de raspuns.
Dar as vrea sa stiu daca se poate face transfer, cum era pe vremuri...,
Nu se mai face transfer.
1. Nu mai exista transferul intre angajatori. Trebuie sa inceteze CIM la unul si apoi incheiati alt CIM cu alt angajator.
2. Ca sa fiti sigur ca nu va pacaleste spuneti sa incheiati mai intai CIM la noul angajator si apoi sa va inceteze CIM la celalalt angajator.
imi spuneaa cineva ca mai exista transferul colectiv reglementat de art. 169 din codul muncii,

Alte discuții în legătură

Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Angajare prin transfer Claudiu_Darius Claudiu_Darius buna ziua, am doua intrebari: 1) In cazul in care firma X se vinde la firma Y si angajatii sunt preluati prin transfer se pierd sporurile: de exemplu sporul ... (vezi toată discuția)