Buna ziua!
As dori daca se poate un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
Am preluat de curand o societate....si m-am apucat sa verific din urma conta sa stiu ce preiau ...dc e corect sau nu....si descopar cu neplacere ca exista o problema:
soc A vinde produse catre soc B. Soc B vinde aceste produse mai departe. La un moment dat....soc B inca mai vindea produse fara sa le mai aiba pe stoc. Intrebarea mea e ..... ce pot sa fac acum....situatia asta vine din august 2009. Atunci s-au terminat intrarile si au tot vandut pana in noiembrie 2010.
Pot face plus la inventar? pot primi marfa cu titlu gratuit (ca sa ma incarc in gestiune cu marfa....dar o pot revinde apoi..?!) sau pot compensa datoria soc B catre A (sunt facturi si catre soc B de la soc A de chirie) cu marfa primita?
Daca totusi nu gasesti o factura de intrari care sa nu fi fost inregistrata ...poti face un proces verbal de diferenta la inventar ..si vei face un plus de inventar aferent articolelor ce au fost scoase pe minus 371=7588 (sau 6588=371 in rosu). Principala problema e ca iti vei creste profitul si va trebui sa platesti impozit! Plusul de inventar il inregistrezi la pretul de achizitie ce il aveau marfurile ce au fost scoase pe minus (in principu cred ca aveau la pret achizitie pretul ultimului articol de cel gen care intrase in mod real in stoc)...asta pentru a se putea realiza compensare. Sper sa iti fie de ajutor...
Pentru a fi "acoperita", procesul verbal de care aminteste @oanalh, sa fie semnat de administrator. Nu faceti inregistrarile in contabilitate pana nu aveti aceasta semnatura.
Minus inventar
rodia
Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)