avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa depreciata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa depreciata

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este formula contabila pentru valaoare marfii depreciata stabilita in urma inventarului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen_danciu , utilizator 17:32, 13 Aprilie 2011
607 = 371 - de regula.
Plus : 371 = 378 in minus si 371 = 4428 in minus (daca marfa este la pret cu amanuntul).
Suma inregistrata in contul 607 in acest caz este nedeductibila, mai putin valoarea recunoscuta din perisabilitati.
Multumesc pentru raspuns.
Eu am gasit o inregistrare de acest fel:
% = 371
6588
4428
378
este corecta? si daca da cum il aflu pe 6588?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Marfa plus in gestiune scorus69 scorus69 buna ziua in urma unui control s-a gasit marfa plus in gestiune fara documente in val de 2000 lei s-a facut proces verbal de plata valoare confiscata in val ... (vezi toată discuția)
Inreg mf expirate negut_dorina negut_dorina As dori sa stiu care sunt inreg contabile pt scaderea din gestiune a mf expirate la o soc comerc comert cu amanuntul (vezi toată discuția)