avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa plus in gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa plus in gestiune

buna ziua
in urma unui control s-a gasit marfa plus in gestiune fara documente in val de 2000 lei
s-a facut proces verbal de plata valoare confiscata in val de 2000 lei iar marfa a ramas in gestiune
va rog frumos sa mi spuneti cum inregistrez acum aceasta marfa in gestiune
va rog o monografie contabila
multumesc mult pt.raspuns
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:59, 6 Iunie 2014
Daca este gestiune cu amanuntul:

371 = 607 (pret achizitie de la furnizor)
371 = 378
371 = 4428

Daca este gestiune cu ridicata: 371 = 607

Baza legala: Ordin 3055/2009:

Contul 371 "Mărfuri" este un cont de activ.
În debitul contului 371 "Mărfuri" se înregistrează:
-valoarea la preţ de înregistrare a mărfurilor constatate plus la inventar .....(607....);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)
Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)