avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu catel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu catel

Buna ziua !
Soti ce doresc sa divorteze, nu se inteleg in privinta cainelui, fiecare din ei il doreste. In instanta se cere incredintarea cainelui si drept de vizita (scos la plimbare) sau atribuirea lui printr-o actiune de partaj? Daca e considerat bun (in acest caz, comun), cum rezolva cu vizita?
in ce categorie incadreaza cei doi soti catelul ? copil sau bun mobil? =D>
pt soti e copil, dupa codul civil ar fi bun mobil, cred
oare o cerere de incredintare ar fi respinsa ca inadmisibila?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
gi-jane2, moderator
gi_jane2 a scris:

oare o cerere de incredintare ar fi respinsa ca inadmisibila?

Se poate invoca o trauma psihologica a dulaului? Si o ancheta sociala pentru conditiile de trai din cusca? Merci!
Sa se solicita protectia animalelor si poate, mai bine, pentru cei doi sa il dea spre adoptie.
Cred ca in rolul Autoritatii tutelare ar trebui sa intre o asociatie pentru protectia animalelor.
Pana se infiinteaza in Romania ,tribunalele pentru protectia animalelor,sotii mai trebuie sa astepte sau sa realizeze o "tranzactie"pe incredintarea dulaului.
Si animalul a devenit subiect de raca

Poate o fabula ar trebui sa rezolve situatia !

Alte discuții în legătură

Cui sa ma adresez? deliaioana deliaioana Buna ziua.as avea nevoie de un sfat: STIU ca in romania , este mai greu cu legea pt animale,dar ma confrunt cu o problema care pt doar iubitorii de animale ar ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament nereis nereis Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra ... (vezi toată discuția)