avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu catel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu catel

Buna ziua !
Soti ce doresc sa divorteze, nu se inteleg in privinta cainelui, fiecare din ei il doreste. In instanta se cere incredintarea cainelui si drept de vizita (scos la plimbare) sau atribuirea lui printr-o actiune de partaj? Daca e considerat bun (in acest caz, comun), cum rezolva cu vizita?
pt oamenii normali, o fi acelasi lucru cu vaci, porci, dar stiti cum e.. "fiecare cu ce-l doare" si "mare e gradina ta, Doamne !"
zi usoara tuturor!
Nu pentru oameni normali, ci juridic, normali sunt si cei ce au animale de casa.
Sunt si rate animale de casa, iepuri... cine stie, poate ca si oi... B-)
Sper sa va ajute ideea de motivare.
Catelul ala este inregistrat pe undeva. Are carnet de sanatate cu toate datele lui de identificare.
Cine o fi trecut ca proprietar in carnetul ala?

Interesanta speta. Mai interesanta ca aia pe care am intalnit-o in instanta cu partajul unor adidasi. :D
AVLIL a scris:

Revin totusi sa ridic o alta problema: cum se identifica animalul? Daca sotul nu-l pteda celuilalt, cum executi, poate mergi cu executorul la usa si debitorul iti prezinta un caine sa-l iei. ALT CAINE!!!
Cum identifici animalul sa se vaza ca e cel din hotarare? :P

catelul are cip si in afara de asta, oricine isi da seama (executorul) ca nu e al tau, cred
tot mamica e pe carnet si se ocupa cam de toate, numai ca taticul a platit si cainele si "up grad-ul". pe contractul de cumparare si garantie insa, e tot mamica, desi banii i-a dat alalalt
ps. am avut si o gaina ca pet, nu cred ca as fi vazut altfel lucrurile
am vazut un caz in Spania, actiune.. de partaj, si lui i-au taiat dreptul la vizita, desi il capatase initial.

in cazul asta, nu cred inca ca se va ajunge la o actiune in justitie (si chiar daca, va fi "atribuit" ei) dar sunt lucruri ce se pot intampla, mi s-a parut interesant
In aceasta situatie se poate demonstra achitarea taxelor prin chitante care probabil ca sunt nominalizate in privinta platitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui sa ma adresez? deliaioana deliaioana Buna ziua.as avea nevoie de un sfat: STIU ca in romania , este mai greu cu legea pt animale,dar ma confrunt cu o problema care pt doar iubitorii de animale ar ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament nereis nereis Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra ... (vezi toată discuția)