avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu catel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu catel

Buna ziua !
Soti ce doresc sa divorteze, nu se inteleg in privinta cainelui, fiecare din ei il doreste. In instanta se cere incredintarea cainelui si drept de vizita (scos la plimbare) sau atribuirea lui printr-o actiune de partaj? Daca e considerat bun (in acest caz, comun), cum rezolva cu vizita?
Ce catel norocos! Imi amintesc de un subiect din forum unde mama nu stia cum sa faca sa il oblige pe ''fostul'' sa ia el copilul...
In nici un caz nu s-ar pune problema "incredintarii" animalului ,ci a "atribuirii" lui unuia din soti ( cu conditia sa fi fost achizitionat in timpul casatoriei), la fel cum s-ar pune problema in cazul unei turme de oi, sau a unei vaci sau altele, cu plata unei sulte, desigur...Deci va intra in masa bunurilor partajabile...Si cum nu poate fi partajat in natura...il va dobindi cel care va convinge judecatorul ca il merita...
in nici un caz incredintare. Acesta intra la partaj. Se pune problema atribuirii.Ganditi-va la oamenii de la tara care impart animalele( vaci ,boi,oi,gaini) Aici nu ati face actiune de partaj? Este acelasi lucru.
este inadmisibila o asemenea cerere; am crezut ca este o gluma, dar observ ca d-voastra insistati.
Nu e inadmisibila, se interpreteaza ca o cerere de partaj si se judeca.

Buna comparatia cu oile, parca aud cum e rugat judele sa se incredinteze unei parti... turma de oi. :D

Gi_jane, nu cred ca ar castiga cealalta parte in functie de ce temei are actiunea de... atribuire a cainelui. Afectiunea si ingrijirea cainelui, adica a bunului, e temei sa i se atribuie acelui sot bunul.
Ca si la apartament ori bicicleta, cine a adus imbunatatiri, cine a avut grija, a platit inlocuirea lantului, a varuit... sigur, in caz de caine, cine l-a dus la medic, cine il scoate afara etc.
Absolut aceleasi argumente, adaptate la... viata de caine.

Sa ne tii la curent.

Revin totusi sa ridic o alta problema: cum se identifica animalul? Daca sotul nu-l pteda celuilalt, cum executi, poate mergi cu executorul la usa si debitorul iti prezinta un caine sa-l iei. ALT CAINE!!!
Cum identifici animalul sa se vaza ca e cel din hotarare? :P
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Cui sa ma adresez? deliaioana deliaioana Buna ziua.as avea nevoie de un sfat: STIU ca in romania , este mai greu cu legea pt animale,dar ma confrunt cu o problema care pt doar iubitorii de animale ar ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament nereis nereis Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra ... (vezi toată discuția)