avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea art 215- forma agravanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea art 215- forma agravanta

Care este incadrarea juridica conform noului cod penal daca prejudiciul a fost 90.000Eur, si care sant sansele pentru o pedeapsa cu suspendare daca exista deja o sentinta de 6 ani, data de tribunal, iar acum dosarul este la Curtea de Apel.
Multumesc.
PS: Prejudiciul nu a fost recuperat
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
carutaro, utilizator
Cel mai recent răspuns: carutaro , utilizator 09:37, 3 Februarie 2011
din 11.08.2006 inselaciunea ce are consecinte deosebit de grave se aplica ptr pagube de minim 200.000 ron adica aproximativ 50k - 60k euro (depinde de data savirsirii infractiunii si cursul valutar).

daca sunteti incadrat la alin ultim al art.215 CP, pedeapsa este de 10-20 ani. avind in vedere ca suspendarea executarii (fie conditionata fie sub supraveghere) se aplica doar infractiunilor ce prevad pedepse maxime de 3 - 4 ani, aveti sanse 0 sa primiti o asemenea suspendare.
Asta este in vechiul cod penal. Pentru noul cod unde incadrarea este 1-5 ani ( din cate am inteles eu).
asa este, pedeapsa maxima este de 5 ani si nu mai exista agravanta privind prejudiciul de nivel ridicat. insa suspendarea se aplica daca pedeapsa aplicata este de maxim 3 ani si nu exista condamnari anterioare mai mari de 1 an.

nu va incadrati indiferent care CP il citim in dosarul de care discutam, cu prejudiciul de 90k euro, pedeapsa minima este de 10 ani si ea va fi redusa la 5 ani pe noul CP.

cu rezerva ca informatiiler sunt rezultate la o citire pe diagonala a noului CP, mai ales ca nu stim daca si cind intra in vigoare.
Dar condamnarea data de tribunal este de 6 ani, adica mai putin de 10 cat este minimul acum. Daca aplic aceasi regula atunci conform noului cod ar trebui sa rezulte o condamnare de sub 1 an ( daca incadrarea se schimba de la 10-20 ani la 1-5 ani)
Din anumite motive, s-a coborit sub mimimul special insa la intrarea in vigoare a noului CP nu se aplica aceeasi regula. Daca pedeapsa primita este mai mare decit maximul prevazut de noul CP atuni pedeapsa va fi redusa la acest nou maxim. In caz contrar, pedeapsa nu se modifica.

In concluzie, daca pedeapsa ramine de 6 ani si daca noul CP se va aplica atunci pedeapsa primita se va reduce pina la 5 ani cit este maximul pe noua lege. Iar 5 ani nu va califica ptr suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Beneficiez de noul cod penal din februarie 2014? eveline22 eveline22 sunt condamnata 3ani cu executare pt furt calificat,dc se da acest decret eu beneficiez dc inca sunt in libertate ?cu toate ca sunt primar nu mai am nimic la ... (vezi toată discuția)
noul cod penal sofiaelena sofiaelena va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011? prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au ... (vezi toată discuția)
Redozare pedeapsa stochelrodu stochelrodu Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca, conform noului cod penal care va intra in vigoare, se vor redoza pedepsele definitive aflate in curs de ... (vezi toată discuția)