avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei de intretinere

Buna ziua.De aproximativ 3 ani nu am mai primit nimic din pensia de intretinere.La ora actuala ne judecam pt neplata cu rea intentie a pensiei.Va rog sa ma credeti ca m-am saturat sa umblu atat si sa nu se faca nimic.Explicati-mi va rog de ce mi se spune ca nu se intorc citatiile?Ce inseamna acest lucru?Pt ca a fost citat de 4 ori pana acum si mi se spune ca nu se intoarce nimic.Spuneti-mi ,va rog este o lege pt dreptul copilului?Daca este va rog din suflet sa-mi spuneti si mie ce am de facut.Am hotarare definitiva si irevocabila prin care este obligat sa trimita acea suma lunar.
Cel mai recent răspuns: GMarilena , utilizator 17:05, 2 Februarie 2011
Nu se intoarce la dosar dovada indeplinirii procedurii de citare, respectiv procesul-verbal..deci lipsa de procedura.
Puteti merge si pe varianta civila, se poate pune in executare hotararea prin care aveti stabilita pensia de intretinere., iar pentru asta este necesar sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc.
M-am gandit la acest lucru,dar nu stiu daca are bunuri pt a putea fi executat.In cazul in care nu are,i se poate pune poprire pe salariu?
da, i se poate retine1/3 din salariu, daca-l are si pe-ala
Executarea silita se poate face prin executare silita imobiliara, mobiliara, prin poprire pe venit sau pe cont daca are vreunul cu lichiditati.
Venit are la or actuala,iar la dosarul p se afla adeverinta cu venitul lui.Va multumesc din suflet pt raspunsuri.A-si mai vrea sa va intreb un lucru,e posibil sa nu trimita tribunalul acele citatii?Eu stiu foarte bine ca el nu sia schimbat domiciliul,plus ca am cerut sa fie citat si la INAP

Alte discuții în legătură

Intrebare- neplata pensie GMarilena GMarilena Buna ziua.De aproximativ o luna am depus o hotarare la executor pt recuperarea pensiei de intretinere.Intrebarea mea este se poate face dosarul de executare pe ... (vezi toată discuția)
Cum scap de masina? zoltoreanu_paul zoltoreanu_paul am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)