avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare- neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare- neplata pensie

Buna ziua.De aproximativ o luna am depus o hotarare la executor pt recuperarea pensiei de intretinere.Intrebarea mea este se poate face dosarul de executare pe adresa parintilor lui?
.
Cel mai recent răspuns: Niculina Visan , Avocat 11:33, 28 Aprilie 2011
parintii cui??? (ai minorului?) Trebuie sa ne dati cateva detalii in plius, pentru lamurirea problemei
Parintii fostului sot,pt ca el nu se afla in tara.Si va mai rog un lucru,poprirea pe venit se poate face de catre executor sau trebuie prin tribunal?
Fostul sot a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare pt neplata pensiei de intretinere.Cu o luna in urma am introdus acea hotarare prin care este obligat la plata la un executor judecatoresc,dar nu sa facut nimic.Va rog foarte mult sa ma invatati dumneavoastra ce pot face.Va multumesc.
Exeutarea silita trebuie sa se faca impotriva fostului sot obligat la plata pensiei de intretinere. Executarea se poate face si prin poprire asupra conturilor/veniturilor acestuia. Trebuie sa indicati executorului jud. conturile bancare (daca are) sau daca are de incasat anumite venituri. Deasemenea se poate cere executarea silita asupra unor bunuri (masina, bunuri de valoare etc)
Se poate face poprire pe venit,ce il castiga in afara tarii?pt ca nu se afla in tara,acesta lucreaza in Italia cu acte.Executorul mia zis ca o sa faca dosarul de executare la adresa parintilor acestuia,dar nu inteleg cum.Lamuriti-ma va rog.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei de intretinere Va rog foarte mult sa ma invatati ce sa fac;in urma cu 3 ani lam dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei de intretinere.Din acel moment nu a mai ... (vezi toată discuția)
Poprire ralucasibi ralucasibi Buna ziua,in anul 2007 eu si sotul(la data respectiva)am facut 2 credite nevoi personale la 2 banci diferite,sotul fiind beneficiar iar eu coplatitor.Timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. Silviulucian Silviulucian Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a ... (vezi toată discuția)