avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei de intretinere

Va rog foarte mult sa ma invatati ce sa fac;in urma cu 3 ani lam dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei de intretinere.Din acel moment nu a mai trimis nici un ban minorului;am inaintat in tribunal si intrun final i sa dat 1 an de inchisoare cu suspendare.Va rog foarte mult sa imi spuneti daca exista vreo lege in privinta copilului.
incercati sa-l executati silit, mergeti cu hot de pensie la un executor judecatoresc
ii mai puteti face plangere penala daca in continuare nu vrea sa platesca
Hotararea am duso la un executor judecatoresc de 2 luni . Dar mi sa zis ca poprire pe venit nu se poate face pt ca fostul sot are venit in alta tara.
daca nu are venituri si bunuri in tara, nu aveti ce executa
pt a-l executa in strainatate, trebuie sa faceti cerere de recunoastere a unei hot pronuntate in romania, in tara in care e. hot poate fi recunoscuta daca pe parcursul procesului din rom l-ati citat corect la adresa din strainatate. e cam greu daca nu luati legatura cu un av acolo.
Pentru executarea in strainatate in afara de apostila mai imi trebuie si altceva?In cazul in care nu i se gasesc bunuri nici in strainatate pe numele lui se poate pune poprire pe salariu?Lucreaza legal nu la negru.
Intrati pe pagina de internet a Ministerului de Justitie si la rubrica ''informatii utile'' punctul 18 gasiti pasii ce trebuie urmati pentru obtinerea pensiei de intretinere din strainatate.

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie de intretinere Adriana31 Adriana31 Buna ziua.Nu am mai primit pensie de intretinere pt copil minor de aproximativ 3 ani.Am urmat toate demersurile,fara nici un rezultat.Tatal obligat la pensie ... (vezi toată discuția)
Cum recuprez cheltuielile de judecata de la fosta sotie?? mew.man mew.man Va rog daca imi puteti raspunde ,prin ce modalitate( pasii de urmat, acte necesare,cui ma adresez..)se pot recupera cheltuielile de judecata in urma ... (vezi toată discuția)
Intrebare- neplata pensie GMarilena GMarilena Buna ziua.De aproximativ o luna am depus o hotarare la executor pt recuperarea pensiei de intretinere.Intrebarea mea este se poate face dosarul de executare pe ... (vezi toată discuția)