avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie de intretinere

Buna ziua.Nu am mai primit pensie de intretinere pt copil minor de aproximativ 3 ani.Am urmat toate demersurile,fara nici un rezultat.Tatal obligat la pensie are domiciliul in alta tara,iar hotararea nu am putut sa o pun in executare din acest motiv .Va rog foarte mult daca ma puteti ajuta cu o indrumare ,unde sa merg si ce sa fac pt a pune capat acestei situatii.
Cel mai recent răspuns: Adriana31 , utilizator 14:09, 1 Iunie 2012
Vedeti ca intervine prescriptia pentru pensia de acum 3 ani.

In ce tara este tatal?
Este in Italia.
Spuneti-mi va rog ,trebuie sa merg acolo pt a pune hotararea in executare ? pt ca la noi de atata timp nu sa facut absolut nimic sau invatati-ma dumneavoastra ce pot sa mai fac
Mergeti la un executor judecatoresc din Italia si solicitatii executarea silita a debitorului.

Hotararea instantei române este recunoscuta de drept în Italia dar va trebui ca executorul sa mearga la grefa instantei arondate si sa obtina formula executorie.

Ulterior, executorul va pune sechestru pe bunurile debitorului sau poprire pe venituri.
Va mai rog un lucru,pe langa hotarare tradusa in limba italiana ,imi mai trebuie si alte documente pt a putea merge la executor acolo?

Alte discuții în legătură

Executare silita - debitor in strainatate! sofia1975 sofia1975 cum pot sa execut un roman care lucreaza in strainatate pt datorii la bugetul local? (vezi toată discuția)
Apostila ENGFULL ENGFULL o hotarare arbitrala pronuntata in romania trebuie apostilata pentru a fi pusa in executare in italia ? (vezi toată discuția)
Inchisoarea cu suspendare GMarilena GMarilena Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va ... (vezi toată discuția)