avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - debitor in strainatate!
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - debitor in strainatate!

cum pot sa execut un roman care lucreaza in strainatate pt datorii la bugetul local?
Cel mai recent răspuns: BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT , Executor judecatoresc 12:10, 7 Aprilie 2010
in teorie ar trebui sa aveti o hotarare judecatoreasca (sau un titlu executoriu) prin care persoana este obligata la plata unei datorii.
Apoi acea hotarare trebuie tradusa in limba statului unde lucreaza (sa dam de exeplu Italia). Cu hotararea tradusa in italiana si apostilata, se merge la Chestura (un fel de Politie) de unde domiciliaza persoana.
Apoi toate formalitatile le fac ei, in sensul ca vor comunica hotararea locului unde lucreaza, si ei ii vor retine pe statul de plata. Mai trebuie sa va deschide-ti un cont unde sa va fie trimisi banii. Am obtinut asa ceva cu privire la pensia de intretinere pentru minor.
in mare am inteles,dar ...
eu nu stiu exact daca lucreaza cu acte in regula,asa ca mi-ar trebui sa stiu daca in Italia de ex. exista o institutie care poate furniza informatii daca lucr cu acte.Ca doar asa poate sa-i retina!nu?Si apoi sa continui procedura indicata de dumneavoastra!
puteti cere unui executor judecatoresc din romania sa vonda un imobil din Romania sau sa blocheze conturile bancare ale debitorului in cazul in care ar trimite bani din strainatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie de intretinere Adriana31 Adriana31 Buna ziua.Nu am mai primit pensie de intretinere pt copil minor de aproximativ 3 ani.Am urmat toate demersurile,fara nici un rezultat.Tatal obligat la pensie ... (vezi toată discuția)
Apostila ENGFULL ENGFULL o hotarare arbitrala pronuntata in romania trebuie apostilata pentru a fi pusa in executare in italia ? (vezi toată discuția)
Pentru legalizare acte Vilciu Cristina Vilciu Cristina As vrea sa stiu daca se poate apostila o procura speciale facuta in Italia de un notar si tradusa in Tribunal ,si unde trebuie sa ma adresez? Va multumesc (vezi toată discuția)