avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand se sterge cazierul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand se sterge cazierul?

am avut o condamnare de 2 ani cu inchisoare an 2oo4, as dori sa stiu cand se va sterge cazierul adica cati ani trebuie sa treaca ca sa nu mai apara la cazier , as vrea sa ma angajez si mi se cere. Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:12, 14 Februarie 2011
Conditii pentru reabilitarea judecatoreasca a condamnatului :
a. Nu a suferit o noua condamnare in urmatorul interval:
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani – 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

Dupa 5 ani de la executarea pedepsei in cazul dvs..
Trebuie sa faceti cerere pentru reabilitarea judecatoreasca, dupa obtinerea reabilitarii se sterge pedeapsa din cazier. Cazierul nu se sterge de la sine.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
adelaida_07, utilizator
reabilitarea de drept, se zice ca exista si reabilitare de drept,daca au trecut 5 ani nu beneficiez si eu de asta?
"Se zice" dar in cazul pedepselor cu inchisoare cu executare in regim privativ de libertate de 2 ani nu exista reabilitarea de drept, ci numai judecatoreasca.
Este al doilea topic cu acelasi subiect-adica impotriva regulamentului site-ului.
Folositi functia editare pentru a continua discutia , acolo unde ati inceput-o.
www.avocatnet.ro/content/for...
Mda, revin..m-am ales si cu mesajul sters...desi acesta era al doilea si nu primul, primul a fost postat la 16.05. acesta la 16.15.
Asa ca voi va trebui sa il rescriu- minunat.!:angry:
Este necesar sa formulati o cerere pe rolul instantei de reabilitare judecatoreasca.
Calculul termenului:4 ani plus 1/2 din din pedeapsa aplicata= 5 ani de la data executarii pedepsei principale.
Art. 137. - Conditiile reabilitarii judecatoresti
Cererea de reabilitare judecatoreasca se admite daca cel condamnat întruneste urmatoarele conditii:
a) nu a suferit o noua condamnare în intervalul prevazut în art. 135;
b) îsi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
c) a avut o buna conduita;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul când partea vatamata a renuntat la despagubiri, sau când instanta constata ca cel condamnat si-a îndeplinit în mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotarârea de condamnare.
Când instanta constata ca nu este îndeplinita conditia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreste relei-vointe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
Angajati avocat.






Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Am fost la judecatorie si am intrebat de acte la registratura si mi-au spus si de cazier judiciar cum ca trebuie pe langa sentinta, ma-m dus la serviciul de caziere si am cerut eliberarea cazierului pentru motivul de reabilitare judecatoreasca, doamna de acolo mi-a spus sa revin peste trei zile lucratoare sa vedem daca indeplinesc conditiile pentru reabilitare si daca se poate face acolo la politie reabilitarea, daca ma puteti ajuta cu un raspuns, credeam ca numai la judecatorie se face reabilitatea . Va multumesc.
Pai daca d-na. de la ghiseu asa a zis ........ vedeti ce va spune peste 3 zile........
In 3 zile se va lamuri si ea.

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier judiciar -pedeapsa pt furt cu inchisoare4anisi 6luni soniaionita soniaionita Buna ziua, Dupa ce perioada se sterge cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu inchisoare pt furt bani, reclamantul nu s-a constituit parte civila, perioada ... (vezi toată discuția)
Cazierul judiciar madalinnt madalinnt Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna ... (vezi toată discuția)