avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand se sterge cazierul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand se sterge cazierul?

am avut o condamnare de 2 ani cu inchisoare an 2oo4, as dori sa stiu cand se va sterge cazierul adica cati ani trebuie sa treaca ca sa nu mai apara la cazier , as vrea sa ma angajez si mi se cere. Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:12, 14 Februarie 2011
Reabilitaterea nu se poate face la politie.
Daca ati avut pedeapsa cu suspendare este foarte probabil ca cei de la cazier sa opereze reabilitarea de drept.
Dar, daca nu ne dati toate datele, noi nu avem cum sa ghicim pe jumatate de adevaruri.
:offtopic: Interventie moderator; va rog sa nu mai deschideti alte topicuri cu aceeasi reabilitare. Multumesc.

nobi a scris:

Revin cu inca o intrebare cu care nu prea imi este clar care este situatia mai bine spus diferenta intre cele doua hotarari.Am fost azi la judecatorie la registratura sa depun dosarul pentru reabilitare asa, verificand actele m-a intrebat doamna de acolo de sentinta penala cum ca unde e, eu nu am primit de la arhiva mai de demult doar decizia penala, acum nu e o problema o sal atasez la dosar cand voi primi sentinta, dar vroiam sa stiu daca este acelasi lucru ca si decizia sau acolo scrie altceva decat an decizie ,nu prea inteleg situatia?


simonette12 a scris:

Instanta de fond ( prima instanta unde se judeca cauza) pronunta o hotarare care se numeste sentinta.
Instanta de apel ( cea care judeca apelul ) pronunta o hotarare care se numeste decizie.
Instanta de recurs (cea care judec recursul) pronunta o hotarare care se numeste tot decizie.
In cazul reabilitarii se depun toate hotararile pronuntate in cauza, legalizate- pentru a se verifica de catre instanta care sunt cheltuielile judiciare catre stat aferente acestora si despagubirile civile la care ati fost obligat ( daca ati fost obligat) si daca acestea au fost achitate, urmand ca dvs. sa faceti dovada achitarii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier judiciar -pedeapsa pt furt cu inchisoare4anisi 6luni soniaionita soniaionita Buna ziua, Dupa ce perioada se sterge cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu inchisoare pt furt bani, reclamantul nu s-a constituit parte civila, perioada ... (vezi toată discuția)
Cazierul judiciar madalinnt madalinnt Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna ... (vezi toată discuția)