avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazierul judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazierul judiciar

Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna purtare.Din 2005 pana in 2007,cand am fost eliberat.Si drepturile civile mi-au fost suspendate tot 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 13:34, 24 Noiembrie 2009
Art. 135. - Reabilitarea judecatoreasca

Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:
a) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de un an pâna la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

Art. 136. - Calculul termenului de reabilitare
Termenele prevazute în art. 134 si 135 se socotesc de la data când a luat sfârsit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Art. 137. - Conditiile reabilitarii judecatoresti
Cererea de reabilitare judecatoreasca se admite daca cel condamnat întruneste urmatoarele conditii:
a) nu a suferit o noua condamnare în intervalul prevazut în art. 135;
b) îsi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
c) a avut o buna conduita;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul când partea vatamata a renuntat la despagubiri, sau când instanta constata ca cel condamnat si-a îndeplinit în mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotarârea de condamnare.
Când instanta constata ca nu este îndeplinita conditia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreste relei-vointe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre reabilitare moksy moksy Buna ziua!Sotul meu a fost condamnat in 2006 la doi ani cu executare din care a facut un an si patru luni iar in februarie 2008 a fost eliberat.Acum vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier judiciar -pedeapsa pt furt cu inchisoare4anisi 6luni soniaionita soniaionita Buna ziua, Dupa ce perioada se sterge cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu inchisoare pt furt bani, reclamantul nu s-a constituit parte civila, perioada ... (vezi toată discuția)