absynthe a scris:
Buna ziua, ca incepator ma confrunt cu urmatoarea lipsa de informatie:
Am infiintat un SRL neplatitor de TVA dar cu impozit pe profit, fara angajati, doi asociat. Actele au iesit vineri 18 aprilie. Inca nu am ajuns sa fac contul in banca dar am facut stampila, etc...
Intrebarea mea este: trebuie depus formularul 100? SI/sau altele? Cine le completeaza, contabila sau eu? Citeam ceva despre un program, o discheta...
Probabil ca primele plati sau incasari le voi avea abia luna viitoare sau nici atrunci nu cred, de aceea, suplimentar intreb trebuie sau pot sa fac o derogare de la ceva pe o perioada anume?...
Multumesc. Sper sa ma prind cat mai repede.
Punctul meu de vedere este sa va angajati un contabil. Este mai bine.
TVA se declara lunar sau trim. depinde cum ati optat. se completeaza decont.
Impozitul pe profit de declara deabia in iulie pana pe 25.
Trebuie sa amistiti de declaratia 010 urmatoarele:
Completarea Declaratiei 010
Declaratia 010 se completeaza si se depune de catre persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. Declaratia 010 se utilizeaza la atribuirea codului de identificare fiscala si la eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, precum si la actualizarea informatiilor.
Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule toate datele prevazute. Un exemplar se pastreaza de contribuabil, iar celalalt exemplar se depune la organul fiscal competent.
Declaratia de inregistrare fiscala va cuprinde: datele de identificare a contribuabilului, categoriile de obligatii de plata datorate potrivit Codului fiscal, datele privind sediile secundare, datele de identificare a imputernicitului, datele privind situatia juridica a contribuabilului, precum si alte informatii necesare administrarii impozitelor, taxelor, contributiilor si altor sume datorate bugetului general consolidat.