avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedumerire/Incepator: declaratia 100 si altele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedumerire/Incepator: declaratia 100 si altele

Buna ziua, ca incepator ma confrunt cu urmatoarea lipsa de informatie:
Am infiintat un SRL neplatitor de TVA dar cu impozit pe profit, fara angajati, doi asociat. Actele au iesit vineri 18 aprilie. Inca nu am ajuns sa fac contul in banca dar am facut stampila, etc...

Intrebarea mea este: trebuie depus formularul 100? SI/sau altele? Cine le completeaza, contabila sau eu? Citeam ceva despre un program, o discheta...

Probabil ca primele plati sau incasari le voi avea abia luna viitoare sau nici atrunci nu cred, de aceea, suplimentar intreb trebuie sau pot sa fac o derogare de la ceva pe o perioada anume?...

Multumesc. Sper sa ma prind cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 26 Aprilie 2008
trebuie depusa declaratia 100 trimestrial (pana 25 a lunii urmatoare incheierii fiecarui trimestru ex. 25 iulie prima data). contabilitatea este o treaba destul de complicata :P aveti nevoie de mai multe lucruri ptr a fi in legalitate: registru unic de control, registru jurnal, registru inventar, registru de evidenta fiscala. trebuie sa va inscrieti la camera de munca chiar daca nu aveti angajati... mai trebuie sa completati NIR-uri, bonuri de consum, registru de casa, etc.
declaratia 100 presupune calcularea impozitului pe profit si declararea lui - ptr calcularea impozitului pe profit sunt necesare cunostinte solide de contabilitate si nu va sfatuiesc sa faceti singur treaba asta daca nu aveti experienta. in plus de anul trecut, legea prevede existenta unui departament de contabilitate (cu un contabil cu studii superioare angajat), fie un contract de prestari servici cu un expert contabil (societate de expertiza). atentie, devii platitor de tva obligatoriu daca depasesti 35000 euro/an sau proportional cu nr de luni de activitate pe anul respectiv.
declaratiile le puteti lua de pe [ link extern ]

sectiunea Declaratii fiscale 2008 - se completeaza si se printeaza. la printare apare un cod de bare pe foaia printata. acel cod de bare va fi preluat de un cititor de bare la Administratia Finantelor Pubilce.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Dan Sand, Consultant credite si finantari
Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat se completează şi se depune de plătitorii de impozite, taxe şi contribuţii sociale cărora le revin, potrivit legislaţiei în vigoare, obligaţiile de plată la bugetul general consolidat cuprinse în Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul general consolidat.
Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat se depune în format electronic la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială plătitorul de impozite, taxe sau contribuţii sociale îşi are domiciliul fiscal. Persoanele juridice care au subunităţi înregistrate ca plătitori de impozite şi taxe depun declaraţia privind impozitul pe veniturile din salarii, corespunzător activităţii subunităţilor, la organul fiscal teritorial la care acestea sunt înregistrate ca plătitori de impozite şi taxe. Marii contribuabili depun declaraţia la organul fiscal competent, definit prin legislaţia specifică.
Formatul electronic va fi însoţit de formularul editat de plătitori cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat, conform legii.
Formularul se editează în două exemplare:
- un exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportul electronic;
- un exemplar se păstrează de plătitor.
Formatul electronic al formularelor se obţine prin folosirea programului de asistenţă pus la dispoziţie gratuit de Ministerul Finanţelor Publice şi se transmite organului fiscal competent pe discheta 3 1/2 inch, 1.440 MB, compatibilă MS-DOS.
Programul de asistenţă este distribuit contribuabililor gratuit de unităţile fiscale subordonate sau poate fi descărcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro.
absynthe a scris:

Buna ziua, ca incepator ma confrunt cu urmatoarea lipsa de informatie:
Am infiintat un SRL neplatitor de TVA dar cu impozit pe profit, fara angajati, doi asociat. Actele au iesit vineri 18 aprilie. Inca nu am ajuns sa fac contul in banca dar am facut stampila, etc...

Intrebarea mea este: trebuie depus formularul 100? SI/sau altele? Cine le completeaza, contabila sau eu? Citeam ceva despre un program, o discheta...

Probabil ca primele plati sau incasari le voi avea abia luna viitoare sau nici atrunci nu cred, de aceea, suplimentar intreb trebuie sau pot sa fac o derogare de la ceva pe o perioada anume?...

Multumesc. Sper sa ma prind cat mai repede.

Punctul meu de vedere este sa va angajati un contabil. Este mai bine.

TVA se declara lunar sau trim. depinde cum ati optat. se completeaza decont.
Impozitul pe profit de declara deabia in iulie pana pe 25.
Trebuie sa amistiti de declaratia 010 urmatoarele:
Completarea Declaratiei 010

Declaratia 010 se completeaza si se depune de catre persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. Declaratia 010 se utilizeaza la atribuirea codului de identificare fiscala si la eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, precum si la actualizarea informatiilor.

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule toate datele prevazute. Un exemplar se pastreaza de contribuabil, iar celalalt exemplar se depune la organul fiscal competent.

Declaratia de inregistrare fiscala va cuprinde: datele de identificare a contribuabilului, categoriile de obligatii de plata datorate potrivit Codului fiscal, datele privind sediile secundare, datele de identificare a imputernicitului, datele privind situatia juridica a contribuabilului, precum si alte informatii necesare administrarii impozitelor, taxelor, contributiilor si altor sume datorate bugetului general consolidat.

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator
ok, multumumesc mult tuturor pentru ajutor
absynthe a scris:

ok, multumumesc mult tuturor pentru ajutor

Cu multa placere.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea firmei la adm financiara albertinap albertinap ce presupune inregistrarea unei societati la administratia financiara? Sunt taxe de platit? Cu ce acte trebuie mers acolo? (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala CorinaRS CorinaRS Buna ziua, am o rugaminte, o firma a fost platitoare de impozit pe profit pana in 31.12.2012, apoi a trecut la impozit pe venit. Se mai completeaza Registrul ... (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta fiscala - obligatoriu pentru firmele care au trecut de la micro impozit pe venit la impozit pe profit Magda Staicu Magda Staicu Conform pct 15 din normele de aplicare ale codului fiscal pentru firmele care trec de la impozitul pe venit la impozitul pe profit trebuie tinut registrul de ... (vezi toată discuția)