avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... definire termen de \"finalizare\" in cazul unui ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

definire termen de "finalizare" in cazul unui proiect web

Buna ziua,

Care este momentul "finalizarii" unui proiect web in conditiile in care in contract nu este specificat acest moment ?
Respectivul proiect implica crearea mai multor module (pagina web, intranet).
pagina web se considera finalizata in momentul in care poate fi accesata sau in momentul in care beneficiarul, in urma testarilor, confirma faptul ca au fost indeplinite conditiile stabilite la inceputul proiectului ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 22:24, 12 Februarie 2011
ar fi trebuit definit in contract.....

de principiu, momentul indeplinirii obligatiei de livrare a unui proiect web ar trebui sa fie cel la care beneficiarul confirma prin acceptare functionalitatea acestuia.

probabil insa ca prin intermediul cauzelor contractuale ar putea fi definita si finalizarea.

de regula e bine sa intrebati inainte de semnarea unui contract .
george a scris:

ar fi trebuit definit in contract.....

de principiu, momentul indeplinirii obligatiei de livrare a unui proiect web ar trebui sa fie cel la care beneficiarul confirma prin acceptare functionalitatea acestuia.

probabil insa ca prin intermediul cauzelor contractuale ar putea fi definita si finalizarea.

de regula e bine sa intrebati inainte de semnarea unui contract .


Din pacate, contractul a fost semnat deja, iar intre termenii definiti nu se afla si cel de "finalizare".
Acum au aparut neintelegeri cu privire la acest aspect.
Voiam sa stiu care este acel moment, din punct de vedere juridic, in lipsa unor prevederi in acest sens, in asa fel incat sa se poata ajunge la un numitor comun.
e greu sa va dam o solutie general valabila.

ar trebui vazut contractul si definite punctele neclare prin interpretarea altor clauze.
Da, mergeti sa consultati un avocat mai inainte de a semna contractul intrucat dupa aceea puteti avea probleme, tot veti ajunge la avocat si va va costa si mai multi bani.
Este mult mai usor sa consultati un avocat si sa va asiste eventual in privinta redactarii contractului decat sa va doara capul dupa aceea...
Care este disputa si cum suna clauza?

Cel mai probabil, contractul este unul de prestare servicii si se aplica regulile generale privind acestea. Beneficiarul are dreptul la serviciile platite. Daca serviciile s-au modificat prin cererea beneficiarului, e vorba de o alta intelegere (sau modificare a contractului initial) care trebuie constatata.

Exista si contracte fantasmagorice in domeniu (eu am vazut si unul care sustinea ca intra in vigoare dupa realizarea completa si achitarea de catre client conforma lui), asa ca tineti cont ca instanta se va duce la intentia initiala a partilor.

Alte discuții în legătură

Somație de platã fãrã temei – cum se procedeazã? AndraProca AndraProca Bună ziua, Am un prieten care e PFA, și care-a încheiat un contract de prestări servicii pe care l-a dus la capăt pe jumătate (și a fost ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii web silveralecs silveralecs Buna ziua, Imi puteti spune cam cat ar costa intocmirea unui contract pentru prestari servicii web ? M-ar interesa ca pe langa contractul in sine, clientul ... (vezi toată discuția)
Acte pentru srl - cod caen 6201,6202,6209 mariaalexandra85 mariaalexandra85 6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client) 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei 6209 Alte activitati ... (vezi toată discuția)