avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce dezavantaje pot avea?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce dezavantaje pot avea?

Buna ziua! Va prezint situatia si va rog sa imi spuneti daca este ok si ce dezavantaje pot avea...
- am cateva firme carora le tin contabilitatea..pana la bilant..inclusiv..vreau sa ma extind putin (ca mai am alte cateva firme in vedere)..problema este ca nu sunt expert contabil..am studii superioare -management.
Cunosc situatia urmatoare: daca vreau sa imi fac firma....trebuie ca unul din asociati (51%) sa fie cel expert contabil. Alta varianta mai este?
Am gasit pe cineva ..dar nu il cunosc f bine..stiu ca e doar expert, ar fi de acord...sa apara intr-o firma cu 51% (inca este in stadiul discutiei!) dar cum nu il cunosc...nu stiu ce ar putea face daca detine 51%.....dividende...etc.
Nu vreau sa se implice cu nimic...pur si simplu sa ma ajute la bilant...semnatura..contra-cost si sa existe in firma ca asociat.
Ce dezavantaje sau pierderi pot avea?
Multumesc f mult!
Cel mai recent răspuns: invatacel , utilizator 11:22, 3 Februarie 2011
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti contracte de munca cu timp partial la fiecare firma. Daca sunteti economist de profesie, in acest caz, puteti semna si bilantul fara probleme.
Ce dezavantaje vad din punctul meu de vedere:
1) Si daca ati cunoaste bine persoana, cand e vorba de bani, nu va sfatuiesc sa aveti incredere in nimeni, mai ales ca e munca dumneavoastra.
2) Ca impozitare, veti plati fie 3% pe CA + 16% din dividende, fie 16% din profit + 16 % din dividende.
3) Si daca va ganditi ce implica sa fiti asociat nesalariat, iarasi e un dezavantaj.
Daca nu sunteti economist, puteti colabora cu un expert contabil, prin intermediu CECCAR din localitatea dvs. si veti vedea ca taxa nu este de speriat, mai ales ca trebuie doar verificat, din cate inteleg.
Chiar de-ar fi sa platiti dvs. taxele angajarii cu timp partial (o ora pe zi, sa spunem) si tot va ajunge mai putin.

Succes!
Va multumesc frumos! Sunt din Bucuresti si chiar caut un expert ca sa ma ajute in activitatea aceasta.
Da, trebuie doar verificat, dar vreau sa fiu legal din toate punctele de vedere.
Am inteles si de situatia ..economist..sa ma angajez o ora pe zi. In acest caz singura problema este ca sunt si firme care vor contract pe intreaga suma....pt a recupera tva-ul, etc.
Multumesc f mult!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
invatacel, utilizator
La ce TVA va referiti?
la tva-ul platit de client pt factura care eu o emit pt servicii contabilitate , daca as face contract...de o ora..este cu altceva (nu stiu daca pe ctr pot trece intreaga suma pe care clientul mi-o ofera pt serviciile de contabilitate), dar cred ca este o varianta buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de contabil?!? Giapettin Giapettin Buna ziua, Inca un incepator cu intrebari stupide :P, si sper sa ma luminati. 1. Vreau sa imi deschid o firma cu domeniul de activitate: asistenta ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii în franța de către srl din românia sasugorj sasugorj Bună ziua; Sunt asociat unic al unui SRL înregistrat în România, nesalariat. Care sunt demersurile necesare, vizavi de autoritățile franceze pentru a ... (vezi toată discuția)
Declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator? Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)